Cum o greseala de scriere a unui hacker a impiedicat unul dintre cele mai mari jafuri din istorie: 1 miliard de dolari

Ultimul update: Duminica 13 Martie 2016 07:20
Data publicarii: Joi 10 Martie 2016 15:05
Categorie: Smart things
Cum o greseala de scriere a unui hacker a impiedicat unul dintre cele mai mari jafuri din istorie: 1 miliard de dolari

Chiar si asa, hackerul a reusit sa fure 80 de milioane de dolari in prima faza.

O greseala de scriere intr-o tranzactie online bancara a impiedicat un jaf de 1 miliard de dolari luna trecuta ce a implicat banca centrala din Bangladesh si New York Fed, au declarat oficialii bancii conform Reuters.

Hackerii au reusit sa se infiltreze in sistemele bancii din Bangladesh luna trecuta si au furat datele necesare pentru transferuri bancare. Apoi au bombardat Federal Reserve Bank din New York cu peste 35 de cereri de mutare a banilor din conturile din Bangladesh catre entitati din Filipine si Sri Lanka.

Patru cereri pentru un total de 81 de milioane de dolari au fost realizate insa a 5-a cerere, pentru 20 de milioane de dolari catre o organizatie non-profit din Sri Lanka a fost blocata pentru ca hackerii au gresit numele ONG-ului.

Numele intreg al organizatiei nu a fost dezvaluit. Oficialii spun insa ca hackerii au scris "fandation" in numele ONG-ului in loc de "foundation" ceea ce a facut ca o banca intermediara, Deutsche Bank, sa ceara clarificari de la banca centrala din Bangladesh iar tranzactia a fost stopata.

In acelasi timp, numarul mare de cereri a creat suspiciune pentru banca federala care a alertat banca din Bangladesh. Tranzactiile oprite aveau o valoarea cumulata de 850 de milioane de dolari.

Banca din Bangladesh spune ca a recuperat o parte din banii furati si ca lucreaza cu autoritatile din Filipine pentru a incerca sa recupereze restul fondurilor.

Cum o greseala de scriere a unui hacker a impiedicat unul dintre cele mai mari jafuri din istorie: 1 miliard de dolari Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Reuters

Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 ar putea avea un preț foarte mare, aproape ca iPhone X

iLikeIT. Jocul "de responsabilitate socială" creat de români

Mesajele private de pe Tinder ar putea fi accesate de hackeri

iLikeIT. Platforma online, unde voluntarii pot găsi foarte uşor proiecte pentru care să lucreze

Campanie înșelătoare pe Facebook, care are ca premiu un iPhone X

iLikeIT. Echipa Naţională de Robotică a României, locul I la un concurs din Rusia. Elevii români merg în SUA

masina electrica

Unity One, mașina electrică care îşi propune să revoluţioneze piaţa auto mondială