CES 2017. Trendul sezonului - produse casnice interconectate, cu sisteme de siguranta integrate

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 11 Ianuarie 2017 06:46
Data publicarii: Duminica 08 Ianuarie 2017 09:51
Categorie: Smart things

Securitatea cibernetica a devenit principala preocupare a companiilor prezente la targul de gadgeturi din Las Vegas. Producatorii au instalat sisteme de siguranta pe autoturisme, pe routere si pe... becurile din casa.

Trendul la targul din Las Vegas sunt produsele casnice interconectate. Desi toata lumea si-ar dori un astfel de gadget in casa, aceste produse sunt cele mai vulnerabile in fata atacurilor cibernetice.

In octombrie, mai multi hackeri au reusit sa intre in sistemul unor camere de supraveghere ale unei companii, iar de acolo a fost doar un pas pana au gasit codul pentru blocarea mai multor siteuri precum Netflix, Twitter sau Paypal.

"Clientii trebuie sa fie atenti atunci cand cumpara produse casnice, trebuie sa se asigure ca acestea au sisteme de siguranta integrate si nu pot fi accesate de oricine", explica un specialist.

Companiile au prezentat un sistem de siguranta incorporat in routerul de acasa si inclusiv in becurile folosite in gospodarii. Poate ca pare bizar, insa, in noiembrie, mai multi hackeri au introdus un virus in becurile unei cladiri de birouri si au reusit sa le faca o farsa angajatilor, dupa ce le-au aprins si stins de mai multe ori.

Specialistii avertizeaza insa ca astfel de atacuri ar putea duce la stingerea iluminatului public intr-un oras intreg. Din acest motiv, un autoturism a fost dotat acum cu un sistem de siguranta folosit de o companie de telefoane din Canada.

"Sunt cele mai sigure telefoane din lume, softul lor nu a fost niciodata invadat de virusi. Astfel ca aducem aceste calitati si in domeniul auto", explica reprezentantul companiei.

SIstemul de operare folosit acum controleaza majoritatea senzorilor de pe masina, inclusiv sistemul GPS.

CES 2017. Cat de bune sunt produsele
CES 2017. Cat de bune sunt produsele "revolutionare", casca pentru cresterea parului si masca anti-riduri? Hands on iGrow
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery