Apple schimba modul in care folosim SMS-urile. Brevetul care ar putea pune capat mesajelor scrise la volan

Ultima actualizare: 28-04-2014 07:03
apple iphone

Compania Apple a patentat o noua tehnologie, care blocheaza folosirea telefoanelor mobile in timpul sofatului, pentru a impiedica distragerea atentiei soferilor.

Noua functie a telefoanelor mobile, propusa de Apple, incearca sa rezolve problema soferilor care scriu mesaje sau isi folosesc telefonul mobil in timp ce conduc. Brevetul obtinut de compania americana descrie un sistem automat care dezactiveaza anumite functii ale telefonului mobil in momentul in care utilizatorul conduce un automobil, scrie The Guardian.

Acest sistem automat detecteaza daca utilizatorul este la volanul unei masini, folosind senzorii telefonului sau comunicand cu computerul de bord al masinii si blocheaza aplicatiile de mesagerie sau alte functii ale telefonului.

"Ca lider de piata, Apple ar putea avea puterea sa schimbe obisnuinta de a scrie mesaje in timpul sofatului. Aici e vorba de o dependenta, dependenta de telefoane inteligente si de mesaje. Avem nevoie de un sistem bine pus la punct pentru a-i ajuta pe oameni sa treaca peste aceasta dependenta", a declarat Paul Watters, din partea Asociatiei Automobilistilor din Marea Britanie.

Studiile stiintifice au aratat ca scrierea mesajelor text la volan scade viteza de reactie cu 35% si creste riscul producerii unui accident de 23 de ori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO