Apple, acuzata ca stocheaza pe serverele sale istoricul convorbirilor realizate cu iPhone

21-11-2016 09:41


Apple

Elcomsoft, o companie de securitate specializata in aplicatii de recuperat parole, acuza Apple ca stocheaza pe serverele sale istoricul convorbirilor utilizatorilor, fara acceptul acestora.

CEO-ul Elcomsoft, Vladimir Katalov, sustine ca, daca este activat serviciul iCloud, cel care presupune backup-ul si sincronizarea datelor prin intermediul serverelor companiei, Apple copiaza pe serverele sale inclusiv istoricul ultimelor patru luni.

Informatiile vizate includ numere de telefon, ora si durata apelurilor, precum si listele de apeluri ratate sau respinse. In plus, sunt salvate in iCloud inclusiv apelurilor audio si video realizate cu aplicatia FaceTime.

Cei de la Elcomsoft sustin ca acest lucru se intampla cel putin din martie 2015, atunci cand Apple a lansat versiunea 8.2 de iOS.

In replica, Apple sustine ca acest lucru se face pentru a sincroniza datele intre dispozitivele aceluiasi utilizator, acestea fiind criptate si putand fi accesate numai cu numele si parola alese de catre fiecare utilizator.

Pentru cei care detin mai multe device-uri Apple, aceasta veste nu constituie o mare surpriza, fiind cunoscut faptul ca sincronizarea datelor intre mai multe dispozitive se face prin intermediul iCloud.

Nu se cunostea, insa, perioada pentru care acestea raman stocate pe serverele Apple.

Chiar si asa, ca o companie care a “pozat” ca un aparator al intimitatii utilizatorilor sai, Apple ar putea sa includa o optiune prin care utilizatorii sa poata controla daca aceste informatii sunt sau nu trimise catre serverele Apple.

Sursa: Fortune

Tags: apple, iphone, icloud, ios,