Aplicatiile care te ajuta sa iti comanzi orice vrei pe litoral, fara sa astepti chelnerul. VIDEO

Ultima actualizare: 21-08-2013 06:53

Astazi, cu un telefon inteligent, in cateva secunde poti comanda fara nicio vorba, de pe sezlongul din Mamaia, o bautura rece sau o portie de scoici.

Scanezi un cod de bare, meniul iti apare pe ecran si doar iti alegi ce iti doresti. Acelasi sistem inteligent te ajuta sa descoperi si informatii despre obiectivele turistice din orasul Constanta.

Diferenta este ca in aceste cazuri ai la dispozitie si un numar de fix pentru aparatele depasite.

In nordul statiunii Mamaia, administratorii unei plaje fac orice pentru confortul turistilor. Si pentru ca uneori poate fi deranjant sa cauti un ospatar printre sezlonguri, pe umbrelutele din stuf a aparut un cod de bare care trebuie scanat, ca sa poti sa faci o comanda direct de pe ecranul telefonului inteligent.

O turista de pe plaja scaneaza si comanda un frappe: "Eu imi doresc un frappe, asa ca voi merge la bauturi, dau click pe 'comanda' si urmeaza ca ospatarul sa vina sa-mi aduca frappeul".

Comanda Irinei ajunge instant la bar. Chelnerii spun ca astfel pot fi mult mai eficienti.

Tehnologia a ajuns in Constanta si la obiectivele vechi de sute de ani. Pe un panou, turistii gasesc trei metode prin care pot afla informatii despre obiectivul respectiv. Doar atingi cu telefonul zona semnalizata si primesti instantaneu informatiile chiar in mobil. Ori puteti scana codul de bare.

Deschideti aplicatia focalizati camera direct pe codul QR si automat aplicatia aceasta va redirectiona catre aplicatia noastra.

Pentru cei care nu sunt in pas cu tehnologia, exista un numar de fix.

Dupa formarea numarului de fix o sa va raspunda un robot, care va va spune sa introduceti codul. Acest serviciu este gratuit.

Initiatorul acestui proiect este un constantean prezent in topul tinerilor sub 30 de ani de succes, intocmit de revista Forbes. A reusit sa mobilizeze sapte companii si 36 de oameni pentru ca aceste panouri sa ajunga gratuit la turisti

Victor Maxim: "Am destul de multi prieteni care veneau in vizita la Constanta si ma rugau sa le prezint obiectivele turistice. Multi dintre ei erau ba germani, ba stiu si engleza. In momentul in care ajungeam in fata obiectivelor, stiam ca nu am ce sa le spun prea multe decat ca este un obiectiv frumos".

Initiatorii proiectului au fost invitati la Parlamentul European de la Bruxelles pentru a prezenta acest ghid turistic pentru cateva tari europene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO