1 GB in cloud la pretul de 1 cent. Google vrea sa revolutioneze stocarea datelor

Ultima actualizare: 15-03-2015 07:05
cloud

Compania explica de ce solutia propusa de specialistii sai este superioara serviciilor concurente.

Google vorbeste mult in ultima perioada despre serviciul sau de stocare de date in cloud, unde un giga va costa 1 cent pe luna, iar datele vor putea fi accesate in 3 secunde, chiar mai putin.

Google Cloud Storage Nearline este pentru informatiile de care ai nevoie in mod regulat, dar de care nu ai nevoie instant. El se preteaza bine la fotografii, filmulete si chiar documente ale firmelor.

Un reprezentat de la Google a spus ca acest serviciu va "revolutiona" stocare datelor, o afirmatie care a fost urmata de o alta, a lui Tom Kershaw, directorul managerilor de produs de la platforma Google Cloud, care a spus ca noul serviciu reprezinta un "cutremur" in industrie.

Spre comparatie, cei de la Amazon au un serviciu cloud numit Glacier, unde taxa este tot de 1 cent pe giga pe luna. Totusi, in cazul lor, accesul la date se face in "cateva ore". Sistemul celor de la Amazon este bun ca arhivare pe termen lung, pentru stocarea documentelor la care nu ai nevoie rapid.

Google are discutii pentru noi parteneriate, pentru a incuraja companiile sa stocheze date in cloud. Printre firmele contactate se numara Veritas/Symantec, NetApp, Iron Mountain si Geminare.

Iata un grafic in care Google face o comparatie intre ce ofera ei, si ce ofera altii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO