Hotelierii de la munte, pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru iarna
Au mai ramas, spun ei, doar muraturile. Amuzant sau nu, aflati ca sunt foarte multi turisti care vin la o cabana sau la un hotel anume, atrasi de specialitatile la borcan.
Cei care au gustat odata muraturile de la munte, cu siguranta se vor intoarce, macar pentru masa imbelsugata.
Asta spun cabanierii si hotelierii care au vazut cum merg vanzarile la acest capitol de ani de zile. Turistii mananca pe saturate, si mai cumpara si pentru acasa borcane cu acriturile preferate.
Acum pregatirile sunt in toi, sunt puse la otet sute de kilograme de castraveti, gogosari, gogonele, pepeni si alte bunatati alese care vor fi servite turistilor.
Muraturile sunt preparate dupa retete traditionale, dar si dupa retete proprii foarte vechi, pe care bucatarii le tin secrete. Doar asa, spun ei, isi vor mentine si clientela an de an.
Pe langa muraturi, bucatarii prepara si foarte multa dulceata si zacusca.
Odata aranjata camara pentru sezonul rece, hotelierii si cabanieri nu mai asteapta decat sa ninga si, odata cu zapada, sa vina si primi turistii la schi.