Cozi de kilometri pe DN1, spre munte! Am intrat in vacanta de 1 Decembrie!

Dată publicare: 28-11-2009 00:00
Dată actualizare: 15-04-2012 12:14


Unii bucurosi ca au reusit sa obtina de la sefi mai multe libere de 1 decembrie, altii ingrijorati de ce vor face dupa concediul fortat in care tocmai au intrat. Asa au pornit romanii in mica vacanta de ziua nationala a Romaniei.

O parte dintre ei au ales muntele, asa ca pe DN1 cozile se intindeau inca de sambata dimineata. Nerabdatori, soferi, nerabdatori si proprietarii de pensiuni ori hoteluri, care abia ii asteptau.

Iar nebunia inceputa sambata dimineata nu s-a terminat. Si la aceasta ora sunt coloane de masini de peste 10 kilometri. Soferii abia inainteaza si nu cu mai mult de cinci kilometri pe ora. O vacanta inceputa cu stangul putem spune.

Traficul se va mai fluidiza abia spre noapte, cred politistii. Autoritatile recomnada si variantele ocolitoare DN1 A Ploiesti, cheia Brasov si DN 73.

Se pare ca sunt mai multi tursti anul acesta fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cu totii se bucura de zilele libere de 1 decembrie, iar altii isi petrec concendiul fara plata luat obligatoriu. Hotelierii spun ca au rezervari de aproape 90%.

Hotelierii de la munte s-au pregatit si ei pentru avalansa de turisti, cu pachete de criza. Daca stai patru nopti, platesti doar trei. La un hotel de doua stele o camera costa 200 de lei, iar la unul de trei stele, intre 270 si 300 de lei. La pensiune, in schimb, preturile sunt mai mici. In jur de 100 de lei camera.

Si pensiunile din Marginimea Sibiului sunt pline. Acolo, turistii vor fi tratati regeste, cu tocanita ciobaneasca, visinata si salam vanatoresc, toate preparate dupa retete secrete.

In zona Sibiului, patru nopti cu demipensiune costa in jur de la 350 de lei pentru o persoana.


VIDEO PROTVPLUS.RO