Vrei sa-ti sune mobilul ca o vuvuzela? CLICK AICI

Ultima actualizare: 16-10-2012 02:49
Vuvuzela

Unii sunt disperati de sunetele stridente pe care le scoate vuvuzela, un instrument african care a devenit celebru acum, datorita Campionatului Mondial. Altii, in schimb, se declara de-a dreptul incantati.

Daca sunteti "fan" al sunetelor scoase de vuvuzela, aveti acum la dispozitie un mic set de ringtones care poate fi descarcat si copiat in telefonul mobil.

Daca folositi Internet Explorer, pentru a putea descarca: click dreapta pe link si "save target as".

CLICK AICI SA DESCARCI RINGTONE VUVUZELA 1

CLICK AICI SA DESCARCI RINGTONE VUVUZELA 2

Astfel, daca soneria telefonului este setata corespunzator, mobilul va suna ca o veritabila vuvuzela, spre incantarea posesorului si spre disperarea microbistilor.

De altfel, "Vuvuzela 2010" a devenit cea mai populara aplicatie pentru telefoane din Europa si Africa de Sud, fiind disponibila gratuit pentru telefoanele iPhone.

In pofida discutiilor pro si contra vuvuzelelor, aceste obiecte au avut succes chiar si in lumea digitala, in prezent fiind disponibile online circa 12 aplicatii vuvuzela.

Nu doar posesorii de iPhone pot descarca gratuit o astfel de aplicatie pe telefonul lor, ci si posesorii de telefoane Android. De asemenea, exista o versiune pentru Facebook a acestei aplicatii.

Pe de alta parte, o firma germana comercializeaza pe internet un filtru "antivuvuzela", conceput pentru a anula zgomotul facut de aceste trompete in timpul transmisiunilor in direct ale meciurilor de la Cupa Mondiala.

Fiecare suporter poate descarca de pe un site, in schimbul a 2,95 de euro, o unda sonora care sa fie difuzata in timpul meciurilor, pentru a compensa zgomotul produs de trompete.

Anthony Sullivan, fizician la universitatea sud-africana Rhodes, nu este insa convins de ceea ce promit producatorii filtrelor "antivuvuzela". "Anularea unui sunet necesita pozitii diferite. Acest lucru nu va fi posibil cu acest sistem", a spus el, acuzand firma de publicitate mincinoasa.

Sullivan le da un sfat simplu iubitorilor de fotbal deranjati de vuvuzele: "Dati la minim sunetul televizorului".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO