Viata fara maini. Mananca, spala, coase si scrie cu degetele de la picioare

Ultima actualizare: 10-10-2012 00:55
Ren Jiemey

O chinezoaica fara maini din nastere a ajuns o celebritate in satul ei natal. Toti localnicii o admira pentru ca realizeaza cele mai frumoase broderii, manaca si isi impleteste parul cu .... degetele de la picioare.

 

In varsta de 65 de ani, Ren Jiemei este atat de "indemanatica" intr-ale broderiei incat poate baga ata pe ac din prima. Si nu poarta ochelari.

In satul sau din China, toti oamenii o stiu ca fiind cea mai buna cusatoreasa, scrie Qilu Evening Post.

S-a perfectionat atat de tare in cusutul cu ajutorul degetelor de la picioare, incat cele mai iscusite femei din zona nici macar nu indraznesc sa se compare cu ea - atat la viteza cu care brodeaza, cat si la calitatea goblenurilor pe care le face.

"M-am nascut fara maini, asa ca inca din copilarie mi-am jurat ca o sa-mi folosesc picioarele pentru a putea face orice-mi doresc", povesteste Ren.

Ren Jiemei este din satul Haiyang, provincia Shandong, si a invatat sa manance cu picioarele, sa spele rufe si vase, sa-si lege parul sau sa si-l impleteasca. Ba chiar deseneaza cu degetele picioarelor.

Cand era la scoala, dadea paginile cartilor si caietelor cu gura si scria tot cu picioarele. In ciuda handicapului sever de care sufera din nastere, ea a fost mereu prima in clasa.

In aprilie 2009, Ren a fost invitata chiar sa tina un discurs in fata supravietuitorilor cutremurului din Sichuan, ca sa-i invete cum sa treaca peste trauma disabilitatilor capatate in urma seismului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO