Targul Kilipirim vine cu reduceri substantiale. Sau nu?

Ultima actualizare: 20-01-2012 09:40

Timp de cinci zile, cei care vaneaza reduceri de pret la carti, filme sau muzica au o oferta speciala la Targul Kilipirim, desfasurat la Sala Dalles.

Targul Kilipirim a inceput pe 12 noiembrie si tine pana duminica, 16 noiembrie.

Si in acest an, ideea pe care organizatorii au mizat pentru atragerea cumparatorilor a fost politica de discount. Astfel, editurile si-au tapetat standurile cu afise care anuntau reduceri si chiar au amenajat rafturi speciale, la care pretul cartilor variaza intre un leu si cinci lei.

Fie cultura are un pret foarte mic, fie editurile au luat in serios politica de reduceri si s-au hotarat sa iasa in pierdere la acest targ. La o analiza a raportului pret-valoarea cartii, se observa ca reducerile sunt aplicate la cartile adresate in special copiilor de gradinita si scolarilor. Astfel, ei pot da iama la cosurile care anunta preturi de cativa lei fara sa faca mare paguba in buzunarul parintilor. In schimb, cartile cu autori care dau masura sunt la preturi sensibil mai mici decat in librarii. De exemplu, un student la jurnalism poate cumpara de la targ o carte din domeniul sau cu o reducere de doi lei fata de pretul obisnuit al cartii.

Chiar si asa, targul nu duce lipsa de vizitatori si clienti. E drept, lumea nu se inghesuie cum o face la targurile de cadouri din preajma Craciunului sau de Valentine’s Day, evenimente gazduite tot de Sala Dalles.

Targul aduce insa si doua lucruri inedite.

Este vorba despre un proiect umanitar, numit “Citeste si da mai departe - Fii donator de carte”, la care oricine poate contribui oferind o un volum. Ulterior, donatiile vor ajunge la batranii din caminele sociale.

Al doilea, standurile care vand altceva decat carti sau DVD-uri. Puteti gasi obiecte de anticariat deosebite, ca basoreliefuri cu motive egiptene sau aztece, facute de studenti talentati sau un stand de numismatica, pe care nu trebuie sa-l ratati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO