Lumea, ca o mare groapa! Iata cele mai ciudate cratere din lume. FOTO

Ultima actualizare: 05-05-2012 09:01
Crater in Guatemala

Incidentul din micul orasel german Schmalkalden, unde a aparut peste noapte o ditamai groapa de 20 de metri adancime, nu este singurul de acest fel din lume. De-a lungul anilor s-au produs astfel de incidente in mai multe tari, uneori .. inexplicabil.

GUATEMALA - Cel mai recent caz de acest fel a avut loc in Guatemala, in luna mai a acestui an. Craterul s-a produs brusc, exact in mijlocul unui oras, si i-a ingrozit pe locuitori, care se simteau ca intr-un film de groaza.

Din pacate pentru ei, nu a existat nimic paranormal acolo, deoarece specialistii sustin ca totul s-a intamplat din cauza uraganului Agatha. Din pacate, aceasta furtuna violenta loveste periodic America Centrala, iar anul acesta a ucis peste 100 de oameni.

BRAZILIA - In aprilie 2010, la 35 de km de Rio de Janeiro au avut loc mai multe alunecari de teren, provocate de ploile puternice. Aproximativ 200 de persoane si-au pierdut vietile atunci, din cauza acestor fenomene extreme.

 

 

BRAZILIA - In ianuarie 2010, in localitatea Itapevi, aflata la 32 de km de Sao Paolo, s-a format un crater de 50 de metri lungime si 12 metri adancime. Incidentul s-a produs din cauza unei surpari de teren, provocata de ploile puternice.


 

LETONIA (Tarile Baltice) - Un crater ciudat a fost descoperit in octombrie 2009 in nordul tarii. Parerile specialistilor au fost impartite. In timp ce unii au spus ca aceasta groapa a fost provocata de prabusirea unui meteorit, altii au concluzionat ca a fost o farsa.

Cei care sustineau ca acest crater este o pacaleala isi sustineau afirmatiile prin faptul ca marginile sunt prea ordonate, prea aranjate "la linie".

 

ROMANIA - In august 2009, la Ocnele Mari, s-a format un crater, dupa prabusirea salinei. Craterul salinei din campul I de sonde de la Ocnele Mari s-a extins la suprafata de aproape 1.500 de metri patrati, avand o adancime de aproximativ 70 de metri.

 

 

CHINA - In noiembrie 2008, in localitatea Hangzhou a avut loc o tragedie: o autostrada s-a prabusit exact in tunelul de dedesubt, aflat in constructie, pentru viitorul metrou. Aproximativ 20 de autoturisme au cazut atunci in acea groapa.

 

 


BRAZILIA - In 15 ianuarie 2007, in statia de metrou Pinheiros din Sao Paolo s-a produs un crater care avea o adancime de 40 de metri. Echipele de salvare au dat la o parte atunci tone de pamant si piatra, in cautarea celor sapte victime.

 

 

RUSIA - In septembrie 2006, chiar in Moscova, pe bulevardul Leningrad, s-a produs un crater care avea o adancime de 10 metri.

 

ROMANIA - In Calarasi a plouat, din fericire, doar cu gropi, si nu cu cratere.

Fenomenul din fotografie a avut loc in vara lui 2010, in apropiere de Lehliu, pe drumul care duce spre Valea Argovei. Aceste incidente, din pacate, nu sunt singulare, si, cu putina straduinta, ... orice roman poate avea "craterul" sau, pentru ca tara este plina de asa ceva...

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO