1 Decembrie: La multi ani, Romania!

Ultima actualizare: 14-05-2012 01:15
Parada militara de 1 Decembrie de la Bucuresti!...
Parada militara de 1 Decembrie de la Bucuresti!...

Romania sarbatoreste astazi 91 de ani de la Marea Unire. Cu aceasta ocazie, in marile orase din tara s-au organizat festivitati si defilari militare.

Ziua Nationala n-ar mai fi la fel fara parada traditionala de la Arcul de Triumf. 1.300 de militari au defilat acolo marti dimineata si mii de oameni i-au privit cu mandrie.

Inca din zori, sute de oameni s-au strans in jurul Arcului de Triumf, pentru a asista la parada. Nici ceata, nici frigul nu au descurajat pe nimeni. "Telul" lor a fost sa prinda un loc cat mai in fata.

Ca in fiecare an, copiii au fost fascinati de tehnica militara. "Inarmati" cu stegulete, cei mici s-au strecurat printre gardurile de protectie pentru a vedea cat mai bine "jucariile" celor mari.

Comandantul paradei a fost generalul-maior Ion Palsoiu, loctiitorul sefului Statului Major al Fortelor Terestre, cel care a infiintat si a fost primul comandant al "Scorpionilor Rosii", militarii Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab", unitate care a fost in mai multe misiuni internationale.

Aproape 10.000 de romani s-au strans si in capitala Marii Uniri, Alba Iulia. Autoritatile au pregatit 22.000 de sarmale si 1.500 de litri de vin pentru cei veniti in centrul orasului. Din pacate, in acest an nu s-a organizat o parada militara.

De Ziua Nationala a Romaniei, oficiile postale din toata tara vor fi inchise, informeaza Posta Romana.

Si majoritatea unitatilor bancare au anuntat programe speciale de 1 Decembrie . De exemplu, CEC Bank, OTP Bank, Piraeus Bank si Banca Romaneasca vor fi inchise pe data de 1 Decembrie.

In schimb, alte banci au decis sa inchida, de Ziua Nationala, majoritatea unitatilor bancare, cu exceptia celor din centrele comerciale. In aceasta situatie se afla unitatile BRD, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank si Credit Europe Bank.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO