Este cruzimea fata de animale pedepsita pe masura?

Ultima actualizare: 06-05-2012 14:24

Cainele nu mai este cel mai bun prieten al omului, cel care il anunta si apara de orice primejdie. In Romania zilelor noastre, animalele sunt cele ce trebuie aparate de... sa le spunem oameni.


Animalele din tara noastra, intr-un Ev Mediu prelungit

Sunt persoane carora le plac animalele si persoane carora nu. Din pacate exista o a treia categorie, a celor care isi trateaza companionii cu o cruzime greu de imaginat, transformandu-se ei insisi in bestii.

Protv.ro a prezentat, de-a lungul timpului, cazuri cand cai au fost stalciti in bataie pana si-au dat duhul pentru ca nu au putut duce povara prea mare pusa pe spinarea lor; catei sau pisoi nedoriti au fost aruncati de vii la marginea satului sau chiar in puturi parasite; cainii maidanezi au fost inchisi in adevarate adaposturi ale groazei, unde ajung sa se manance intre ei de foame, sunt murdari si rosi de boala. Singurul lucru pe care il primesc din plin este nepasarea celor care ar trebui sa ii ingrijeasca, a autoritatilor.

Ne vine sau nu sa credem, romanul nu mai este frate decat cu secera, pe care nu o foloseste la taierea spicelor de grau, ci a gatlejului unui biet animal. Romanul este frate cu otrava si cu cioburile, pe care le ascunde miseleste intr-un carnat. Bietul caine, care n-a mai vazut macar un codru de paine de luni de zile, se infinge in el. Restul e o poveste desprinsa parca din “Familia Addams”. Si romanul mai este frate cu pusca, pe care o foloseste fara sa ezite la “starpirea daunatorilor”.

Dupa fapta si rasplata?

Campania “Stop torturarii animalelor”, initiata de protv.ro, a grabit promulgarea legii prin care sunt pedepsiti cei care se fac vinovati de rele tratamente impotriva animalelor. De asemenea, petitia pentru infiintarea “Politiei Animalelor” a strans peste 200.000 de semnaturi. Insa cazurile de maltratare a patrupedelor nu au incetat sa existe si continua sa ne socheze uneori prin brutalitate, alteori prin indiferenta si sange rece.

Supunerea animalelor la suferinte inutile sau chiar uciderea acestora este pedepsita, conform legilor in vigoare, cu inchisoare de la o luna la trei ani sau cu amenzi penale de la 500 pana la 10.000 de lei, in functie de gravitatea faptei. Insuficient parca, tinand cont ca schingiuirea animalelor continua. Este oare vina lor ca s-au nascut necuvantatoare sau este vina lipsei acute de civilizatie de care suferim?

La adapostul din Drobeta Turnu Severin, unde cainii se mananca intre ei de foame, inspectorii au dat o amenda de 1.000 de lei. Prea putin, spun voluntarii.

Crezi ca o pedeapsa mai drastica i-ar face pe oameni sa renunte la astfel de practici? Tu ce faci cand vezi un om maltratat? Dar atunci cand vezi un animal zdrobit ca si cum ar fi o insecta?

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO