Amenzi la adapostul unde cainii se mananca de foame intre ei

Ultima actualizare: 01-11-2012 21:06

S-au dat primele sanctiuni la adapostul de caini din Drobeta Turnu Severin, acolo unde imagini infioratoare surprinse de un voluntar aratau cum animalele se mananca intre ele de foame.


In urma cu doua saptamani, cand Stirile ProTv au difuzat imaginile infioratoare de la adapostul de caini, politistii au mers acolo a doua zi. Au gasit atunci totul in regula. Acum, cand inspectorii veterinari au ajuns intr-un control, au descoperit nereguli.

Aproape 300 de caini inghesuiti pe o bucata de pamant, pe care in mod normal n-ar trebui sa fie mai mult de 100. Par si acum infometati. Cei sanatosi stau laolalta cu cei bolnavi. Administratorul a declarat ca se simte vanat.

Domnul nu a putut sa arate niciun act din care sa reiasa cand au ajuns cainii in adapost sau cati au murit.  Dupa tot ce au vazut si auzit, inspectorii i-au dat 1.000 de lei amenda. Prea putin, striga voluntarii.

La noi, risca amenda penala de pana la 10.000 de lei sau inchisoare de la sase luni la trei ani. Insa in acest caz politia nu a terminat ancheta. Investigatorii spun ca nu au reusit inca sa afle cu certitudine daca imaginile surprinse de voluntari au fost intr-adevar filmate in acel loc.

Intre timp, si primaria ameninta ca va rezilia contractul cu adapostul, conform caruia cei care ar trebui sa aiba in grija acele animale primesc lunar 40.000 de lei.

Este cruzimea fata de animale pedepsita pe masura? Stirile Pro TV au semnalat in repetate randuri cazuri de tratamente ingrozitoare aplicate animalelor. Le poti revedea aici si poti lua atitudine. Nu te arata indiferent!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO