Asculta originalul "King's Speech". AUDIO de arhiva cu Regele George VI


Ultimul update: Luni 21 Mai 2012 05:00
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2011 15:24
Categorie: Exclusiv online
La Palatul Buckingham sunt proiectate imagini ale Reginei Elisabeta, Sir Winston Churchill si Regele George VI

"Discursul regelui" este cel mai aplaudat film in aceasta perioada, datorita premiilor pe care le-a luat la cea de-a 83-a editie a premiilor Oscar. Personajul principal al acestui film este Regele George al VI-lea al Angliei.

Iata un fragment dintr-o inregistrare realizata de BBC, care prezinta "Discursul regelui" George al VI-lea, in pragul declansarii celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Filmul "The King's Speech" a avut un mare succes la public si la criticii de specialitate, in primul rand datorita performantei actoricesti a lui Collin Firth, dar si a istoriei reale care a stat in spatele scenariului.

Firth a interpretat rolul Regelui George al VI-lea, care a domnit in Regatul Unit de la sfarsitul anului 1936 pana cand a murit, in 1952.

A fost ultimul imparat al Indiei (pana la 22 iunie 1948), dar si ultimul Rege al Irlandei (pana la 18 aprilie 1949). Ascensiunea sa la tronul regal nu a fost luata in considerare de la inceput, deoarece a fost al doilea fiu al Regelui George al V-lea. De altfel, si-a petrecut o mare parte din viata in umbra fratelui sau mai mare, Eduard, mostenitorul tronului.

George al VI-lea a fost inrolat in Armata Regala a marinei in timpul primului razboi mondial. S-a casatorit cu Lady Elizabeth Bowes-Lyon in 1923 si au avut doua fiice.

Eduard al VIII-lea a preluat tronul in 1936, la moartea tatalui sau. Dupa nici macar un an de zile, el isi anunta casatoria cu americanca Wallis Simpson - o femeie care avea deja un divort la activ si se afla in mijlocul unui alt divort. Premierul britanic Stanley Baldwin l-a sfatuit pe Eduard sa nu se casatoreasca cu Simpson, daca vrea sa ramana rege. Atunci, Eduard al VIII-lea a abdicat de la tron.

Prin acest act, unic in 2000 de ani de istorie britanica, George al VI-lea a devenit rege si cel de-al treilea monarh al casei de Windsor.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO