Si marmota a vrut sa faca o baie. Elanul-salvamar a salvat-o de la inec

Ultima actualizare: 30-10-2012 13:51

Un elan de la o gradina zoologica din Statele Unite s-a transformat, de nevoie, in salvamar. A observat ca o marmota e la un pas de inec si a actionat prompt. E drept, s-a invartit minute bune in jurul bazinului, gandindu-se, probabil, cum sa procedeze.

Ametita de caldura, marmota a sperat, probabil, ca o baie o va racori, asa ca s-a aventurat intr-un bazin. N-a mai fost insa chip sa iasa de-acolo si a inceput sa se agite frenetic in apa.

Din fericire, Shooter, un elan in varsta de patru ani, se afla chiar pe aceeasi pajiste. Curios, animalul s-a apropiat...

"Am crezut ca se va intra in bazin pentru ca adulmeca si isi baga copitele in apa. Apoi a inceput sa se invarta si sa priveasca insistent bazinul", povesteste medicul veterinar Joy Fox.

Dupa ce Shooter a reusit sa-si sprijine coarnele si a ajuns cu botul la apa, a apucat marmota si a scos-o pe iarba. Apoi a inceput sa o atinga cu copitele.

Elanul s-a indepartat abia dupa ce s-a asigurat ca marmota este bine.

"Nu stim sigur daca a simtit ca marmota era in pericol sau daca ii statea in cale, il deranja. A stat ceva vreme tot planuind cum sa o apuce", spune Joy Fox.

Ingrijitorii au si o explicatie pentru gestul elanului.

Dupa aceasta experienta, marmota a mai stat putin la soare, sa isi usuce blana, apoi s-a refugiat intr-o vizuina.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO