Nu sunt coarnele Diavolului. Ce inseamna de fapt cel mai cunoscut semn din lume?

28-09-2011 07:50


Heavy metal

Un ghid ilustrat al gesturilor obsecene din toata lumea. stirileprotv.ro nu isi asuma raspunderea pentru problemele care ar putea aparea daca reconstituiti aceste gesturi in tarile unde sunt considerate ofensatoare!

1. Ce inseamna: "Ai cinci tati!" / "Maica-ta e o c*rva!"

Folosit in: tarile arabe si in Caraibe

Daca vrei sa vrei sa fii deportat din Arabia Saudita sau chiar sa pornesti o revolta cea mai buna metoda este sa faci gestul "Celor cinci tati". Este cel mai ofensator gest din lumea araba. Insulta, extrema, duce aproape sigur la violente.

2. Ce inseamna: "Nevasta-ta nu iti este fidela!"

Folosit in: tarile baltice, Brazilia, Columbia, Italia, Portugalia si Spania

Vechi de 2500 de ani, semnul "Corna" reprezinta coarnele unui taur (n.r. de obicei taurii sunt castrati ca sa fie mai calmi).

Chiar daca gestul este folosit aproape in toata lumea, semnificatia lui variaza de la tara la tara. Asa ca nu baga divort imediat! Poate cel care il face este dosr un fan al trupelor heavy metal sau al unei echipe de fotbal american.

3. Ce inseamna: "Sa ti-o trag tie si toata familiei tale!"

Folosit in: India si Pakistan

Gestul cunopscut sub numele de "Cutis" este facut in timp ce rosteti "Cutta!" (n.r. "Sa ti-o trag!")

4. Ce inseamna: "Du-te dracu'!" / "O sa-ti violez sora!" / "O sa te manjesc cu fecale pe fata!"

Folosit in: Grecia, Africa si Pakistan

"Moutza" este cel mai probabil cel mai vechi si complex gest obscen. Isi are originea in Bizant, unde se obisnuia ca detinutii sa fie legati de un magar si expusi in public. Multimile se distrau manjindu-i pe fata cu noroi, fecale si cenusa.

In Grecia, gestul este acompaniat de expresii ca "Part'ta!" (n.r. "Ia asta") sau "Orse!" (n.r. "Asa sa fie!").

In timp, "Moutza" a prins si conotatii sexuale. Cele cinci degete simbolizeaza cinci acte sexuale pe care cel care face gestul le-ar face cu sora celui insultat.

5.Ce inseamna: "Esti un idiot!"

Folosit in: Brazilia

Folosit in America Latina, ai nevoie de adevarate talente actoricesti ca sa il executi corect. Trebuie insotit sunete comice, ca niste grohaituri.

Gesturile obscene din toata lumea au fost documentate in cartea "Rude Hand Gestures of the World, a guide to offending without words", scrisa de Romana LeFevre.

Fotografiile au fost facute de Daniel Castro si publicate de site-ul www.chroniclebooks.com.

Sursa: The Telegraph

VIDEO PROTVPLUS.RO