VIDEO. O femeie din Scotia a inceput sa vorbeasca cu accent chinezesc, in urma unui atac cerebral

Ultima actualizare: 25-07-2012 04:47
femeie, sindromul accentului strain

Debbie McCann are 48 de ani si toata viata a locuit in Glasgow, Scotia. Recent, ea a suferit un usor atac cerebral, in urma caruia nu a mai putut vorbi deloc timp de doua saptamani.

Apoi vocea i-a revenit ca prin minune. Cosmarul femeii insa abia acum incepea…S-a trezit vorbind cu accent chinezesc, iar apoi italian.

Si mai ciudat este ca Debbie nu a fost niciodata in aceste tari si nici nu le cunoaste limba. Medici au totusi o explicatie: femeia a fost diagnosticata cu Sindromul Accentului Strain.

Este o boala foarte rara, care afecteaza numai 60 de oameni din intreaga lume. Apare in urma unei lovituri la cap, a unei migrene severe sau a unui atac cerebral si face ca bolnavul sa vorbeasca cu un accent strain.

Debbie este traumatizata de noul ei glas si spera ca va putea vorbi la fel ca inainte. Ii este rusine sa mai discute cu cineva, mai ales ca oamenii o privesc ciudat si nu-si pot explica accentul pe care il are.

Nu doar vorbirea i-a fost afectata, ci si capacitatea de a scrie corect. Acum, Debbie sare fara sa-si dea seama anumite cuvinte din fraza si ii este greu sa comunice.

Medicii spun ca nu exista tratament pentru problema ei. Singura solutie este sa astepte sa vada cand si daca accentul va disparea de la sine.

Intre timp, Debbie a inceput sa faca exercitii de vorbire.


Foreign Accent Syndrome from Lenny Warren / Warren Media on Vimeo.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO