Mai inteligenta decat Einstein si Napoleon. La 11 ani are IQ de 162

Ultima actualizare: 16-10-2012 14:00
Mai inteligenta decat Einstein si Stephen Hawking. La 11 ani are IQ de 162

Are 11 ani si insista ca este un copil absolut banal. O contrazic cei de la Mensa, care au admis-o recent in clubul lor select dupa ce, in urma testelor de inteligenta, i-au calculat un IQ de 162.

Asta inseamna ca Victoria Cowie este mai inteligenta decat Albert Einstein, Stephen Hawking si Bill Gates, despre care se crede ca au un IQ de 160 si se afla in cei 1% cei mai inteligenti oameni din Marea Baritanie.

“Cand am primit rezultatele, am fost foarte surprinsa. Este destul de infricosator sa fiu comparata cu asemenea minti luminate, insa este un sentiment placut sa stii ca oamenii te considera atat de inteligent”, a spus Victoria.

Fata de 11 ani le-a marturisit jurnalistilor de la DailyMail ca inca nu le-a spus prietenilor despre rezultatele pe care le-a primit. 

Care sunt pasiunile ei? “Imi place foarte mult sa fac experimente, insa imi plac si actoria, dansul si instrumentele musicale. Merg la workshop-uri de teatru si practic multe sporturi si imi plac materiile creative. Insa materia mea favorita este biologia si imi doresc sa devin medic veterinar cand voi fi mare, pentru ca iubesc animalele”.

Cu un IQ de 162, micuta Victoria este mai inteligenta si decat Sigmund Freud, despre care se crede ca avea un IQ de 156, Napoleon Bonaprate, cu 145, si Hillary Clinton, 140.

Numai persoanele cu un IQ de 148 sau mai mare - adica 2% din populatia Terrei - sunt admise in Mensa. IQ-ul mediu al oamenilor este de 100.

Genii si IQ peste 200. Student la 4 ani, chirurg la 7

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO