"Romania, te iubesc!": Legea retrocedarilor, painea mafiei imobiliare

Ultima actualizare: 15-12-2017 16:23

Retrocedarea proprietatilor e una din hibele mari ale statului nostru. Guvernantii au adoptat legi care se bat cap in cap si au favorizat astfel aparitia unui domeniu extrem de profitabil: cel al cumpararii de drepturi litigioase.

O lume in care sub paravanul legalitatii pontul si relatia primeaza in fata bunului simt si al bunei credinte. O categorie aparte de mandatari, oportunisti cu relatii la autoritatile locale, care au in spate case de avocatura, reusesc prin tertipuri avocatesti sa acapareze vile si terenuri valoroase. Grupari care se folosesc de batrani in numele carora fac demersuri pentru acapararea domeniului public.

Romania are insa si retrocedari total in afara legii, dar acoperite intr-un fel de autoritatile locale. E vorba de falsificarea unor dispozitii de primar, cazuri filmate in tara, unde am descoperit ca falsificatorii sunt foarte bine informati si ajung sa intabuleze in nume propriu suprafate intregi din domeniul public. Cele mai vanate sunt insa proprietatile din zona Capitalei, unde parcele intregi au fost retrocedate si de trei ori, de la institutii diferite. Iar responsabilii cu restituirile habar nu au despre aceste improprietariri triple.

Cine este in spatele lor? Pana unde merge coruptia si cine face puscarie? Corespondentul ProTv, Rares Nastase ne-a introdus in editia de duminca a emisiunii "Romania, te iubesc!", in culisele unor afacei imobiliare revoltatoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO