Ce lege invoca medicii care considera ca un barbat paralizat e apt de munca
Daca la Bujoreni autoritatile evita sa verifice situatia asistatilor social, pentru ca isi risca pur si simplu viata, in Arad, persoane cu adevarat in necaz sunt fortate sa-si demonstreze neputinta.
Nicolaie Gag este imobilizat la pat. A avut doua accidente vasculare cerebrale si a paralizat de la sold in jos. Singur nu poate supravietui, asa ca pana anul acesta a primit ajutor pentru handicap-gradul 1. Universul sau e rezumat la o singura camera si e dependent de sotia sa, care il tine la curent cu ce se mai intampla pe strada si il ajuta sa manance.
"Orb" de gradul 1, conduce 2 tractoare. Reactia sa cand i se cer explicatii
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
De patru ani, Nicolaie n-a mai coborat din pat si, totusi, comisia vrea sa-l aiba in carne si oase la expertiza. Pentru ca n-a putut sa ajunga, i-a fost suspendat certificatul. Nu mai primeste indemnizatie si cei doi se bazeaza pe pensia femeii.
"Domnul presedinte de la Comisia de handicap i-a dat decizia asta, ca are capacitate de munca procentuala"- povesteste sotia sa, Maria Gag. Adica, la un moment dat, ar putea lucra.
Handicapul sau e generat de o afectiune si astfel nu e considerat permanent, cum este de exemplu o paralizie in urma unui accident auto. Presedintele comisiei sustine ca, dupa lege, omul trebuie sa dovedeasca periodic daca are o deficienta fizica.
"Documentele suplimentare pe care persoana le-a depus la dosar ne-au condus la concluzia ca persoana se incadreaza intr-o stare de boala si nu de handicap" - explica Dan Parvulescu, sef al comisiei de evaluare.
Asadar, statul roman incurajaza impostura, minciuna si risipa, in vreme ce oameni necajiti raman fara ajutor. Autoritatile inchid ochii la cazurile cu adevarat disperate si prefera sa plateasca sume imense unor oameni care au transformat ajutorul social intr-o sursa permanenta de venit.
In fiecare an aproape 20 de milioane de euro ajung sub forma de venit minim garantat la cei care nu au locuri de munca. Romani care s-au obisnuit cu acest statut si care nu fac nimic pentru a-si depasi conditia de asistati.
Vezi aici, INTEGRAl, reportajul realizat in cadrul emisiunii "Romania, te iubesc".
Miraculosul sat al oamenilor sanatosi, cu "handicap". Romania, te iubesc
Sursa: Pro TV
Etichete: medici, ajutoare, Romania te iubesc, handicap,
Dată publicare:
23-05-2011 11:34