Probota, satul unde oamenii se vindeca miraculos la crasma

Ultima actualizare: 15-12-2017 16:23

Oficial, dupa cum reiese din acte, in judetul Iasi exista un sat care este populat de persoane cu handicap. Unii sunt "orbi", altii "si-au pierdut" o mana sau un picior. Toti primesc bani de la stat, ilegal. Satul se numeste Probota.

In fata barului din comuna, un var al batranului exhibitionist (care si-a dat pantalonii jos, cand a fost luat la intrebari in privinta "handicapului") sustine ca si el merita o indemnizatie.

Tot el explica si de ce sunt atatia locuitori cu probleme de vedere: "De la soare e soare puternic aici pe coasta asta…Si mata ai pensie? Da."

Primeste bani pentru vederea-i slaba, dar acum s-ar concentra putin si pe celalalt handicap. Pierderea bratului “in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial”.

Era in timpul razboiului, dar accidentul nu are nicio legatura - m-am taiat in curte la mine" – marturiseste el.

Este chiar suparat pe comisia rau voitoare, care n-a considerat ca merita inca un ajutor, spre deosebire de alti vecini cu afectiuni mai subtile. Intr-un moment de sinceritate admite ca banul la ban a tras.

A dat bani la comisie, dar a primit inapoi inzecit: "Medicul, dar si eu, ca am intins mana. Radeanu ma numesc, sunt var cu Neculai…"

Varul Neculai, “nevazatorul” care vede, l-a pus in legatura cu o calauza, care umbla des prin comuna. Aceasta "calauza" este un barbat de la Iasi cu relatii, care i-a ajutat pe cei cu dare de mana sa ajunga la medici intelegatori. Abia spre sfarsitul anului trecut inspectorii ministerului muncii au facut verificari si au sistat multe dintre plati, pe motiv ca specialistii au gresit. Niciun doctor n-a patit insa nimic.

Vezi aici, INTEGRAl, reportajul realizat in cadrul emisiunii "Romania, te iubesc".

"Orb" de gradul 1, conduce 2 tractoare. Reactia sa cand i se cer explicatii

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO