Adriana Saftoiu, la "Dupa 20 de ani": "Guvernul Ponta ar putea sa cada chiar cu voturile PSD. Se intampla lucruri in partid"

Ultima actualizare: 17-12-2014 07:03

Adriana Saftoiu a vorbit despre pespectivele Romaniei, la emisiunea Dupa 20 de ani, la ProTV de la ora 10:00!

"Functia mea de acum este de membru PNL in noul PNL, am fost purtator de cuvand al PDL, care in prezent nu mai exista", a explicat Adriana Saftoiu.

"PNL se pregateste de guvernare, dar nu in urma votului de luni, cand se discuta despre noul Guvern Ponta. Pericolul poate sa fie la buget, decizia finala apartine noului presedinte, el va decide un alt premier, daca e cazul. Acest lucru il va face in functie de majoritatea pastrata in Parlament", a declarat Adriana Saftoiu, intrebata de Cristian Leonte daca PNL este pregatit de guvernare.

"Sustin varianta Presedintelul Iohannis si a presedintelui Blaga, care spun ca nu poti ajunge la guvernare practicand aceeasi metoda ca pana acum, si anume traseismul politic", a continuat Adriana Saftoiu.

"E posibil ca Guvernul Ponta sa cada chiar cu voturile PSD, daca ne uitam la declaratiile din partid", a mai spus ea la Dupa 20 de ani.

"Trebuie sa se intample lucruri in PNL, trebuie sa incurajam un alt mod de-a selecta oamenii pentru guvernare, ei trebuie sa aiba profesionalismul pe care il cere functia, trebuie sa aiba o constiinta. Am vazut oameni foarte tineri din mediul privat, sunt manageri de companii multinationale si sunt interesati de politica, sunt extraordinari de pregatiti, au onestitate. De asta avem nevoie", a mai spus Saftoiu.

Intrebata daca PNL are o propunere pentru functia de ministru la Educatie, Adriana Saftoiu a spus: "Daca ar trebui sa am o functie, atunci Educatia e singurul domeniu de care sunt interesata si in care as face fata, altfel nu m-ar tenta nicio alta functie in Guvern".

"Inainte de orice program de guvernare, eu cred ca va trebui sa raspundem la intrebarea :ce fel de stat vrem sa fim? daca vrei un stat de control, atunci, cu siguranta, intaresti institutiile de forta", a precizat Saftoiu.

"A existat o emotie privind bugetul DNA, ca o sa fie micsorat, am inteles din declaratiile lui Ponta ca nu e chiar asa. DNA are nevoie de buget, dar eu am propria mea problema aici: nu am vazut niciodata sa existe o suparare cum ca la Educatie e bugetul care e, de 2 procente. Daca exista cineva care crede ca puscaria salveaza Romania, este gresit", a punctat membrul PNL la Dupa 20 de ani.

"DNA are un rol important in curatarea clasei politice, dar nu salveaza Romania. Ce salveaza tara asta e doar educatia", a mai spus Adriana Saftoiu.

Afla raspunsurile Adrianei Saftoiu la toate intrebarile din materialul video atasat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO