Cum pot micii producători români să își vândă produsele oriunde în țară

15-12-2020 13:41

Producatori

Micii antreprenori locali care vor să își crească mai rapid afacerile își pot vinde marfa cu ușurință la nivel național prin intermediul celei mai mari platforme de shopping online din regiune și cu sprijinul gigantului eMAG.

Programul Deschide România a fost lansat de eMAG în urmă cu patru ani pentru a sprijini producătorii români. De atunci, programul a crescut constant și a ajuns în prezent piață de desfacere pentru mai mult de 2.000 de producători autohtoni din toate județele țării care vând în acest moment peste 1 milion de produse romanești.

Comercianții înscriși în program program beneficiază de un regim special de comisioane, iar produsele au o etichetă specială, ca oamenii să le identifice mai ușor produsele românești.

Zilnic, mai bine de 500.000 de clienți intră pe platforma eMAG Marketplace ca să cumpere haine, produse pentru casă sau chiar jucării pentru copii, fabricate integral la noi în țară.

Doar anul trecut, programul Deschide România a generat peste 200.000 de comenzi, în valoare de peste 13 milioane de lei, un avans de 20% față de 2018.În topul vânzărilor sunt comercianți din județele: București, Cluj, Ilfov, Iași și Brașov.

Cine poate să vândă prin programul Deschide România

 

În acest program se pot înscrie companiile care au avut în ultimul an o cifră de afaceri de cel mult 500.000 de lei și care desfășoară de producție, cu excepția celor din domeniul alimentar.

O condiție importantă este ca orice produs propus spre comercializare pe platforma Deschide România trebuie să fie fabricat exclusiv în România.

Ce condiții trebuie să îndeplinească antreprenorii care se înscriu în programul Deschide România: 

► Să aibă naționalitate română;

► Să fie persoană juridică de drept privat, întreprindere individuală, întreprindere familială sau persoană fizică autorizată;

► Să desfășoare activități în domeniul productie non-alimentare conform Cod CAEN, secțiunea C-Industria prelucrătoare. Produsele alimentare nu sunt acceptate în program;

► Cifra de afaceri înregistrată în anul financiar anterior momentului aplicării pentru Deschide România, este mai mică de 500.000 de lei;

► Dacă materia primă este achiziționată și din alte țări, comerciantul își desfășoară activitatea și realizează produsele exclusiv pe teritoriul României;

► Realizează produse în serie (de producție mare, mijlocie sau mică), inclusiv produse handmade.

 

eMAG percepe un comision de 5% în cazul produselor din așa-numita divizie hardlines, care include electronice, electrocasnice, unelte sau articole sportive. La produsele de modă, bijuterii, accesorii, cosmetice sau jucării, comisionul este dublu - de 10%.

ONG-urile înscrise în program au comision zero.

Ce beneficii au antreprenorii înscriși în program

 

Comercianții acceptați în programul Deschide România beneficiază de toate avantajele pe care le oferă platforma eMAG Marketplace:

► Suport din partea eMAG prin Mesagerie;

► Account manager gratuit în primele 3 luni sau Account Partners (consultant dedicat contra cost);

► Instrumente de monitorizare și analiză în timp real în interfața contului;

► Acces la programele Fulfilment by eMAG și eMAG Genius;

► Promovare în diferite campanii.

De asemenea, toate produsele înscrise în program vor fi etichetate cu logo-ul specific „eMAG Deschide România”, pentru ca vizitatorii eMAG să identifice mai ușor produsele fabricate în România.

Articol susținut de eMAG.

Sursa: StirilePROTV