Mai mulți profesori de la C.N. „Gheorghe Șincai” au refuzat să intre la ore. Care este motivul

09-02-2021 13:50


Mai mulți profesori de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” au refuzat să intre la ore sau să țină cursurile online și protestează în fața clădirii.

La mjloc stă intenția autorităților de a muta activitatea instituției de învățământ într-un alt imobil, pentru a demara aici lucrări de reabilitare.

Sunt 36 de profesori care continuă să protesteze, marți la amiază, după mai bine de cinci ore, în liceul „Gheorghe Șincai”, față de decizia de relocare a acestei instituții de învățământ.

Profesorii de aici ar fi fost anunțați, anul trecut, în luna septembrie, că acest liceu ar fi fost relocat într-o altă instituție de învățământ, în liceul „Petru Rareș”. S-au opus, pe moment, deoarece ar fi vrut să se asigure că respectiva clădire are într-adevăr nevoie de consolidare.

Astfel, profesorii s-au reunit într-un consiliu profesoral, ca să aleagă, cu majoritate de voturi, o nouă conducere care să le susțină interesele. Au ales un director și un director adjunct, însă institutul școlar al Capitalei ar fi numit în funcție o altă directoare care ar fi de acord cu relocarea liceului.

Profesorii de la „Gheorghe Șincai” contestă, astfel, și relocarea, dar și numirea în funcție a noii directoare și au refuzat să intre la ore, atât fizic, cât și online.

Despre această problemă a vorbit și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care i-a asigurat pe profesori că decizia de relocare va fi amânată cel puțin până la toamnă și care a anunțat și un controlc are va avea loc probabil vineri, la liceul „Gheorghe Șincai”.


VIDEO PROTVPLUS.RO