„Seif” cu mașini rare, într-o parcare subterană. Cum arată primul model de Cadillac, fabricat în 1903

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Masini de colectie
Pro TV

Un muzeu din Los Angeles le face o mare bucurie celor care au o pasiune pentru maşini. Parcarea subterană a muzeului, unde se află autoturisme de epocă ce nu au fost expuse public şi-a deschis porţile pentru vizitatori.

Acolo, cunoscătorii pot aprecia modele rare din anii 1900 sau automobile care i-au plimbat pe foştii preşedinţi americani.

În spatele unor uşi din fier, în subsolul Muzeului de Automobilism din Los Angeles stă ascuns un garaj botezat „Seiful", care depăşeşte visul oricărui colecţionar de maşini. Înăuntru, parcate una lângă alta, fură privirile vizitatorilor autoturisme rare, unele datând din zorii istoriei automobilelor.

Leslie Kendall, curatorul muzeului: „La fel ca orice alt muzeu, nu putem expune toate maşinile de colecţie pe care le avem. Vorbim de peste 300 de automobile care sunt în proprietatea noastră şi alte 100 care ne-au fost împrumutate. Avem o adevărată comoară în muzeu, dar ne dorim ca vizitatorii să le admire şi pe acestea."

Deşi au chiar şi un secol de existenţă, multe dintre maşinile din subteran abia acum sunt expuse prima oară. Printre ele, şi primul model de Cadillac, fabricat în 1903.

Leslie Kendall, curatorul muzeului: „Avem tot soiul de maşini. Maşini de la începutul secolului 20, maşini clasice, maşini din anii 1950, maşini americane, maşini sport, maşini de curse."

În „Seiful" muzeului se află şi trei maşini clasice folosite de foşti preşedinţi americani, inclusiv una din 1931, cu un bord împodoit cu cristale scumpe. În parcare, tronează de asemenea şi un Lincoln folosit de preşedinţii Roosevelt şi Truman, dar şi un Chevrolet care l-a plimbat pe Eisenhower.

Shayan Bokie, jurnalistul publicaţiei „Petrolicious": „Seiful e ca o maşină a timpului. În câţiva paşi poţi vedea cum a evoluat automobilul de-a lungul timpului. Unde în altă parte mai poţi vedea, în acelaşi loc, o maşină de curse, una tip lowrider şi un Bugatti care i-a aparţinut Şahului din Iran?"

În subsolul muzeului au parcat şi numeroase maşini folosite în pelicule faimoase, precum cele din seria James Bond, sau în filme cu supereroi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO