Zece elevi de la o școală din Bacău au chiulit în grup ca să meargă să dea o spargere. Ce au furat

Ultima actualizare: 18-06-2022 10:16
Zece elevi de la o școală din Bacău au chiulit în grup ca să meargă să dea o spargere. Ce au furat
Facebook/ Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu”

Zece elevi de la Școala ”Mihail Sadoveanu” din Bacău au chiulit în grup și au spart uscătorul unui bloc din apropiere, de unde au furat bunuri de 4.500 lei. Conducerea inspectoratului școlar dă vina pe conducerea școlii pentru această situație.

 

Caz incredibil la o școală gimnazială din Bacău, unde nu mai puțin de 10 elevi, cu vârste de 12 și 13 ani, au chiulit în grup de la ore pentru a merge să dea o spargere, la uscătorul unui bloc din apropiere, scrie Ziarul de Bacău.

Incidentul a avut loc pe 3 iunie, dar a fost mediatizat abia acum, când inspectoratul școlar dă vina pe conducerea școlii pentru situația creată.

Polițiștii spun că i-au văzut pe elevi mergând pe stradă cu bunurile furate în mâini și astfel s-a aflat de caz.

„La data de 03 iunie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Bacău s-au sesizat din oficiu cu privire Ia faptul că mai mulţi elevi ai unităţii de învăţământ (…) deţin bunuri pe care nu le pot justifica. Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că, în intervalul orar 11.00-12.00, mai mulţi elevi ar fi plecat de la orele de curs, timp în care s-ar fi deplasat la un bloc de pe strada Ion Ionescu de la Brad, din mun. Bacău şi ar fi sustras bunuri din uscător”, arată IPJ Bacău.

„Minorii au fost identificaţi, respectiv, 10 elevi, cu vârste cuprinse între 12 şi 13 ani. Totodată, a fost identificată şi persoana păgubită, un bărbat de 40 de ani, prejudiciul reclamat fiind de 4.500 de lei. Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat”, mai spun polițiștii.

La rândul său, Inspectoratul Școlar al Județului Bacău a declanșat o anchetă la Școala ”Mihail Sadoveanu”, unde au fost găsite mai multe nereguli. Iar inspectorul general dă vina pe conducerea școlii și invocă ”erori manageriale”.

IȘJ Bacău: ”Școala este răspunzătoare de tot ce i se întâmplă copilului în timpul programului de învățare”

”Școala, însemnând director, respectiv personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic, este răspunzătoare de tot ce i se întâmplă copilului în timpul programului de învățare… Mai mult, cum să ai disciplină, când nu ai prevenție? Când nu ai proceduri avizate, prezentate profesorilor, dar și părinților? Când expui pe site-ul școlii regulamente ,,expirate”?

Cam asta s-a întâmplat la Școala Sadoveanu. Ancheta realizată de mine și colegii mei în cursul zilei de luni, 6 iunie, a demonstrat că există erori manageriale.

Nu folosește nimănui să ne ascundem după deget: elevii, părinții trebuie să cunoască regulile școlii ca să ajungă să le respecte… Celor 7 ani de acasă, noi, profesorii trebuie să le adăugăm anii de formare – morală și educațională – a copilului în școală.

Nu mă voi preface că nu văd realitatea… E posibil să nu o putem schimba tot timpul, dar cu certitudine o putem influența, îmbunătăți… asta, dacă suntem dascăli!”, a transmis inspectorul general școlar Ana Maria Egarmin.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO