Un fermier din Maramureș a dus în fața primăriei toată cireada lui de vaci. De ce a protestat

Dată publicare: 02-04-2021 17:11
Dată actualizare: 02-04-2021 17:53


Protest mai puțin obișnuit al unui fermier din județul Maramureș. Supărat că va rămâne fară pășunea unde își ducea animalele, omul s-a prezentat în fața primăriei cu toată cireada lui de zeci de vaci.

Edilul comunei spune că a decis să rezilieze contractul de concesiune pentru că localnicul nu și-ar fi plătit datoriile.

"Hai la mama, ne, ne, ne! Hai pe aici!".

Așa și-a început ziua acest fermier din Șomcuta Mare. Cu animalele după el a străbătut tot drumul până când a ajuns în fața primăriei.

Omul recunoaște că avut întârzieri cu plata pentru terenul concesionat însă și-ar fi dorit înțelegere să îl mai păsuiască până reușește să îi dea toți banii.

Ducu Buhai, fermier: "Am avut întârziere și ieri am plătit numai 54 de lei, dar asta e plăcerea domnului primar, să-i susțină pe fermieri. Până nu vine mistral sau prefectul vacile nu pleacă din fata primăriei. Domnul primar a reziliat contractul azi noapte că dumnealui taie și spânzură".

Cei din zonă spun că animalele sunt singura sursă de venit.

Fermier: "Unde mergem cu animalele, ce facem cu ele, o palmă de pășune nu am și am 120 de oi și 9 vaci. Așa le hrănim, cum ne ajută Dumnezeu așa le hrănim. Dacă nu, săptămâna viitoare și eu vin cu ele".

 

Edilii spun că rezilierea s-a făcut pentru neplata datoriilor

 

Cei din primărie spun că rezilierea s-a făcut potrivit contractului.

Consilier local Șomcuta: "Pășunile nu sunt întreținute, iar fermierii care au nevoie de acea pășune nu sunt îndreptățiți. Nimeni nu ia nicio măsură. El a plătit 4 mii de lei și a mai avut o mie de lei și fără înștiințare i-a reziliat contractual și i-a luat și pășunea care a avut-o".

Gheorghe Buda, primar Șomcuta Mare: "I-am făcut în 11 martie somație să plătească datoriile pe anul trecut, în valoare de 5 mii de lei și am așteptat până la 31 martie și conform contractului s-a reziliat contractul de închiriere. Pășunea este a tuturor, poate să pășuneze, dar el nu mai are contract de închiriere pentru că n-a respectat relația contractuală”.

Fermierul este hotărât să repete protestul și să revină la primărie, cu toate animalele pentru a găsi înțelegere.

Tags: vaci, somcuta, fermier,


VIDEO PROTVPLUS.RO