Un copil și-a cărat în spate prietenul cu dizabilități la școală timp de 6 ani


Ultimul update: Luni 01 Aprilie 2019 16:42
Data publicarii: Luni 01 Aprilie 2019 14:48
Categorie: Stiri Diverse
china, carat in spate, prieten,

O poveste emoționantă și totodată o adevărată lecție de prietenie vine din China.

Un băiat cu dizabilități a putut să se ”miște” la școală timp de șase ani fără probleme datorită colegului său de clasă și totodată celui mai bun prieten care îl duce în spate în fiecare zi prin școală, relatează Daily Mail

Zhang suferă de o afecțiune musculară rară și nu poate să meargă sau să se miște. Colegul său de clasă Xu îl ajută să bea apă, să ia prânzul, să se mute dintr-o clasă în alta și să meargă la toaletă. 

"Xu Bingyang este cel mai bun prieten al meu. În fiecare zi, el studiază cu mine, vorbește cu mine și se joacă cu mine. Îi mulțumesc că mă îngrijește așa în fiecare," a povestit Zhang pentru Sichuan Online.

Zhang a fost diagnosticat cu o boală musculară rară la vârsta de patru ani. Din fericire, Zhang a reușit să meargă la școală ca restul copiilor după ce Xu s-a oferit să-l ajute încă din clasa întai, când s-au cunoscut. 

"De atâția ani, Xu a continuat să facă fapte bune și nu s-a plâns niciodată în fața profesorilor și a colegilor de clasă", a spus un profesor, adăugând că Xu este muncitor și foarte matur.

Nici măcar mama lui Xu nu știa de la început de comportamentul altruist al fiului ei. Ea a spus că fiul ei timid nu a vorbit niciodată despre fapta sa în familie și a aflat despre aceasta de la ceilalți elevi.

Vorbind despre viitor, Xu a spus că cea mai mare dorință a sa este să-i ajute pe cei din jurul lui și să se angajeze ca voluntar atunci când va crește.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO