Un bărbat costumat în Moș Crăciun ar fi vinovat de infectarea a zeci de persoane într-un spital. Cum a fost posibil

Ultima actualizare: 05-01-2021 10:01
costum mos craciun
Shutterstock

Un angajat al unui spital din San Jose, California, ar fi vinovat de infectarea cu noul coronavirus a 44 de persoane. Mai mult, o persoană a decedat.

Un bărbat s-a costumat în Moș Crăciun pentru a anima atmosfera din spital în perioada sărbătorilor, însă acest gest ar fi putut fi o greșeală care a dus la îmbolnăvirea a zeci de persoane, potrivit Daily Star.

Un purtător de cuvânt al spitalului a declarat că în perioada 27 decembrie - 31 decembrie, 44 de persoane s-au infectat cu SARS-CoV-2.

„Orice expunere ar fi fost complet nevinovată și accidentală, deoarece persoana în costum nu avea simptome și a vrut doar să ridice moralul celor din jur”, a mai declarat acesta.

Personalul spitalului și pacienții s-au bucurat de un eveniment care a avut loc de Crăciun, când unul dintre angajați s-a îmbrăcat într-un costum gonflabil de Moș Crăciun.

Jose-Luis Jimenez, profesor de chimie la Universitatea din Colorado Boulder, a declarat că ventilatorul costumului ar fi putut arunca picături infecțioase în cameră.

Conducerea spitalului investighează dacă costumul „a fost un factor care a contribuit cu adevărat la îmbolnăvirea celor 44 de persoane”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO