Trei alpacale, pe post de animale de pază: „Contribuie la menţinerea liniştii”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Deşi natura le-a creat blânde şi deloc fioroase, trei alpacale sunt ţinute pe post de animale de pază la o fermă din Germania. Treaba lor e să ţină la distanţă prădătorii de găinile crescute la fermă şi se descurcă excelent.

Ba mai mult, fermierii spun că, de când le au, găinile fac mai multe ouă.

Cine ar fi zis că alpacalele, cu ochii lor blânzi şi lâna pufoasă, pot face treaba unui câine de pază? La această fermă de găini au însă şi această misiune. Nono, Andi şi Topaz au în grijă 225 de găini pe care le apără de vulpi, pisici sau ulii. Iată-le în acţiune la apariţia unei pisici nepoftite. Nu o atacă, dar o împiedică să treacă şi îşi anunţă stăpânii.

Steffi Dreyer, fermier: „Aşa fac şi dacă vin oameni. Ne alertează şi se aliniază de-a lungul gardului. Dacă trece cineva pe acolo, ştim întotdeauna dacă e un om sau un animal străin."

Se pare că, atunci când sunt puse într-un spaţiu îngrădit, alpacalele vor considera că e teritoriul lor şi îl vor păzi de intruşi. Aşa se explică de ce sunt paznici buni. În schimb, cu protejatele lor, găinile, se înţeleg de minune.

Steffi Dreyer, fermier: „Găinile se ceartă care să ciugulească mai întâi, iar alpacalele păşesc în mijlocul lor, ca şi cum ar spune: "Fetelor, calmaţi-vă, totul e în regulă." Asta contribuie la menţinerea liniştii în rândul găinilor, care fac mai multe ouă."

După o zi plină în care au păzit găinile de hoţi şi pericole, Nono, Andi şi Topaz se relaxează în hambarul lor.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO