Și-au reconstruit casa și au descoperit cel mai vechi teatru din Londra

Ultima actualizare: 10-06-2020 11:06
teatru red lion
University College London

Arheologii de la University College London sunt de părere că au descoperit, în timpul reconstrucţiei unei case în cartierul Whitechapel, cel mai vechi teatru londonez, The Red Lion, construit în anii 1560, relatează BBC.

The Red Lion este considerat primul spaţiu construit special cu funcţia de teatru în epoca elisabetană, însă locul în care se afla a fost îndelung disputat. Teatrul a fost, potrivit specialiştilor, construit în 1567 de John Brayne, înainte de construcţia The Theatre din Shoreditch, pe care a finalizat-o cu James Burbage în 1576, scrie news.ro.

Structuri din lemn, artefacte şi rămăşite ale construcţiei au fost dezvăluite în timpul săpăturilor din estul Londrei anul trecut.

”O descoperire extraordinară”

 

Arheologul Stephen White a descris descoperirea ca extraordinară.

Puţine lucruri sunt cunoscute despre Red Lion. Numele a fost amintit în două procese din 1567 şi 1569.

În ianuarie 2019, arheologii au început să descopere o structură rectangulară din lemn, formată din 144 de bârne, care prezentau ceea ce ar fi fost locurile pentru public.

Situl măsoară 12,3 metri lungime şi 9,3 metri lăţime şi aceste dimensiuni se potrivesc celor menţionate în procese, spun experţii.

Săpăturile au fost conduse de Archaeology South-East, parte a Institutului de Arheologie de la University College London, înainte ca lucrările de construcţie să înceapă pe strada Stepney Way.

Lângă rămășițele teatrului, două pivnițe pentru bere

 

White, care a condus echipa arheologică, a declarat: „După aproximativ 500 de ani, rămăşiţele teatrului Red Lion, care a marcat începutul teatrului elisabetan, este posibil să fi fost în sfârşit descoperite”.

„Dovezile solide combinate - resturile arheologice ale construcţiilor, în locul potrivit, în perioada potrivită - par să se potrivească trăsăturilor teatrului înregistrate în primele documente”.

Clădiri din secolele 15 şi 16 au fost găsite, de asemenea, în partea de nord-est a sitului.

Experţii spun că acestea ar fi putut fi parte din Red Lion Inn, care ar fi fost dezvoltat dintr-o gospodărie. Două pivniţe pentru bere, cupe şi alte recipiente se numără între rămăşiţele găsite.

The Theatre şi The Curtain au fost descoperite în ultimul deceniu, în timpul săpăturilor din Shoreditch.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO