S-a descoperit azilul în care a fost internat Van Gogh când a vrut să se sinucida. FOTO

Dată publicare: 25-08-2018 16:16
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


van gogh

Noi detalii despre cea mai întunecată perioadă din viața artistului Vincent Van Gogh au ieșit la iveală, inclusiv informații despre azilul în care pictorul a fost internat după ce și-a tăiat urechea.

A fost o perioadă de angoasă, dar care a condus la o creație extraordinară pentru Van Gogh, în care a pictat unele dintre cele mai iubite lucrări ale sale, acum în colecții muzeale din întreaga lume - multe bazându-se pe scurte plimbări petrecute în grădinile azilului în care a încercat să se otrăvească cu propriile vopseluri.

Jurnalistul Martin Bailey, unul dintre cei mai buni biografi ai lui Vincent Van Gogh, a descoperit azilul în care pictorul a fost internat în 1889, identificându-i numele în registrul de internare de la Saint-Paul de Mausole, un mic azil la periferia Saint-Rémy-de-Provence. Șederea a fost plătită de fratele său Theo, scrie The Guardian.

Artistul a fost internat de fratele său, după ce s-a mutilat, tăindu-și urechea pe care a oferit-o, înfășurată în hârtie, unei tinere dintr-un bordel local. Căderea nervoasă s-a datorat unui parteneriat profesional eșuat cu un alt artist, Paul Gauguin.

Van Gogh a fost externat pe 16 mai 1890, la cererea sa, în ciuda dovezilor că încă se mai confrunta cu probleme psihice.

Nota medicală finală l-a descris pe Van Gogh ca "vindecat". După externare, pictorul s-a retras în nordul Franței pentru a începe o viață nouă, însă a murit două luni mai târziu - la 36 de ore după ce s-a împușcat în stomac în timp ce picta în aer liber.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO