Pentru 3 zile, Iașiul a devenit capitala modei din România. Mulți dintre cei mai în vogă designeri își prezintă noile colecții, iar tânăra generație de creatori pune în evidență ținute vestimentare care fură privirile.

Pe scena de la Palatul Culturii au defilat și câteva modele din Ucraina.

Timp de 3 zile, peste 100 de designeri își prezintă noile colecții pe podiumul Romanian Fashin Week de la Iași. Vineri seară, carourile, rozul pudrat și negrul au dominat în vestimentația creată de noua generație de artiști.

Anul acesta am o colecție usor mai matură, care se bazează mai mult pe detalii, pe tailering, e subtilă și se va putea vedea o diferență față de anul trecut”, a spus curatorul Romanian Creative Week.

Am observat ca publicul meu este directionat spre arta. Sunt femei asumate, mature”, a spus un designer.

Pe podiumul de la Palatul Culturii au urcat și 5 modele din Ucraina. Daria are 15 ani și a ajuns în România de câteva zile.

Iubesc acest oraş. Sunt din Ucraina şi sunt aici pentru că agenţia mea de modeling mi-a propus să mă alătur acestei experienţe şi am fost de acord. În ţara mea fac modeling, lucrez mai mult pe partea de şedinţe foto. Visez să ajung la New York”, a declarat un model ucrainean.

Festivalul de modă de la Iași pune accent pe responsabilitate și inovație în designul vestimentar.

„Tot ceea ce vedem în colecțiile tinerilor sunt cum văd ei moda. E indiscutabil diferită de cum o vedem noi. Să înțelegi ceea ce își dorește consumatorul e cel mai important, până la urmă. Sunt pe o direcție mai cool decât generațiile noastre, mai lejer, mai spectaculos”, a explicat organizatorul Romanian Creative Week.

Prezentările de modă fac parte din proiectul Romanian Creative Week. Pe perioada acestuia la Iași se adună sute de oameni de cultură, creatori de modă, de muzică şi de arte vizuale.

Toate aceste evenimente culturale, pe care noi le facem, cum este și Romanian Creative Week sunt, de fapt, o platformă de promovare pentru economie. Cei care vor să vină să investească, descoperă un oraș civilizat, multicultural, cu oameni toleranți, care pot să progreseze împreună cu business-ul lor”, a declarat primarul Iașiului.

Romanian Creative Week este la a doua ediţie şi pe perioada festivalului, care se încheie pe 30 mai, sunt organizate diverse târguri, spectacole și ateliere în aer liber.