Premieră în Franța în cazul unor frați care au comis incest și au conceput un copil

Ultima actualizare: 01-10-2017 18:28
cuplu tinandu-se de mana
Getty

Caz impresionant în Franța. Un frate și o soră, care au comis incest fără să știe și au conceput un copil au fost reconoscuți amândoi de statul francez drept părinții legali ai fetiței.

Herve și Rose-Marie s-au întâlnit în urmă cu 11 ani fără a ști că au aceeași mamă și tați diferiți. După naștere, cei doi au fost dați în plasament și crescuți în familii diferite fără a ști nimic unul de celălalt. Acum 8 ani, din relația lor a rezultat un copil. Cu puțin înainte de nașterea fetiței, pe nume Oceane, cei doi s-au despărțit, relatează Le Parisien

Tatăl, Herve, a recunoscut fetița legal cu puțin înainte ca și mama ei, Rose-Marie, să o facă, la nașterea copilului.

Potrivit legii franceze, cei doi nu pot fi considerați în același timp părinți legali, cu toate acestea un tribunal din Caen a decis că este în interesul copilei să facă asta.

Legea fraceză spune că dacă există un impediment pentru căsătorie, între un tată și o mamă, inclusiv incestul, iar filiația s-a stabilit legal în cazul unui părinte este interzisă stabilirea legală a filiației în cazul celui de-al doilea părinte.

Din acest motiv, Harve care a depus primul actele a fost considerat părinte legal, în timp ce Rose-Marie nu a fost recunoscută legal drept mama fetei, deși ea a fost cea care a crescut-o de la naștere.

Controversele legale au fost declanșate în clipa în care autoritățile franceze au descoperit ca cei doi sunt soră si frate. Herve și Rose-Marie au necesitat niște acte și în cele din urmă funcționarii au ajuns să afle că de fapt au aceeași mamă. A fost și momentul în care frații, ajunși iubiți, au aflat adevărul și ei.

De atunci, mama a fost decăzută din drepturi, deși tatăl a recunoscut la tribunal că ea a crescut-o pe fetită și că are mai multe drepturi morale ca el să fie considerată legal părinte.

În cele din urmă după mai multe procese, Rose-Marie a fost recunoscută din punct de vedere legal mamă a fetei, declanșând un precedent în justiția franceză.

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO