Avertismentul pompierilor pentru corporatiști în cazul unui cutremur
În cazul unul cutremur de proporții, la fel de expuși unui mare pericol sunt și cei care lucrează în marile clădiri de birouri, nu doar locatarii blocurilor șubrede.
Este avertismentul pompierilor, care încerca să îi învețe pe corporatiști cum să reacționeze corect în condițiile în care nu au multe posibilități să se adăpostească.
Joi a avut loc cel mai mare exercițiu din acest an, în cadrul căruia au fost evacuați două mii de angajați.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Potrivit salvatorilor, în momentul în care sună alarmă, angajații trebuie să se adăpostească sub birouri, nu să alerge haotic spre ieșiri.
De cele mai multe ori, un cutremur serios este urmat de replici, așa că este bine că nimeni să nu riște inutil. Exercițiul de joi s-a axat pe momentul în care cutremurul s-a încheiat.
Angajat: „Am ieșit liniștiți, știam ce aveam de făcut”.
Simularea a presupus și că unii angajați au rămas blocați la etajele superioare, o mare problemă pentru pompieri, întrucât scările autospecialelor nu se pot extinde până acolo. Soluția ar putea fi o tiroliană, care trebuie însă fixată în puncte sigure.
Pompier: „Această tiroliana poate fi folosită până la 200 de metri”.
Pericolul rămâne însă.
În cazul unui cutremur pe timp de zi, pe lângă clădirile cu bulină, zonele fierbinți din Capitală sunt și clădirile de birouri, tocmai pentru că în interior sunt foarte mulți oameni. De exemplu, joi, dintr-un compelx de birouri au fost evacuați aproape două mii de angajați.
Și aici este o excepție faptul că au un loc atât de mare în care să se adăpostească. În general, clădirile de birouri din București sunt una lângă alta și înconjurate de centre comerciale și parcări.
Ceea ce antrenamentul de joi nu poate cuprinde este însă panica instalată instantaneu atunci când pământul se cutremură. De asemenea, pompierii nu vor putea fi atât de rapizi la toate clădirile avariate după seism.
Ca idee esențială: trecătorii ar trebui să se îndepărteze cât mai mult de clădiri, pentru că în urmă unui seism puternic, bucăți mari de sticlă sau burlane ori bucăți din acoperișuri ori fațade se pot prăbuși de la înălțime.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!