Pagube mari pe litoral. Ciorbe lăsate pe plită, scutece folosite și gunoaie în camere

Ultima actualizare: 11-09-2020 08:17

Deși anul acesta cei mai mulți dintre români au ales să își petreacă vacanța în țară, unii dintre ei n-au arătat pic de respect pentru cei care i-au găzduit.

Cameristele au descoperit șocate grămezi de gunoaie, prosoape pătate și chiar ciorbe care fierbeau pe plită, aduse de acasă.

Scutece folosite, sticle goale și ambalaje aruncate grămadă chiar lângă pat. Asta au găsit cameristele unui hotel de pe litoral. Și din păcate nu vorbim despre un caz singular.
Deși s-au cazat la 3 stele în regim all-inclusive, alți turiștii au venit pregătiți să-și prepare singuri hrana pe plita electrică și chiar să-și usuce rufele pe o frânghie întinsă în cameră.

Bărbat: „Wooow! Dezgustător! Groaznic. Doamne! Nu se poate așa ceva, probabil și acasă au la fel, păcat. Dar știți în România orice este posibil."

Femeie: „Foarte urat! Din moment ce găsim curat și în ordine, ar trebui să lăsăm la fel. Adică să fim conștiincioși că doamnele fac curățenie, fac ordine și ar trebui să lăsăm la fel."

Hotelierii spun că din cauza unor astfel de oaspeți, cameristele pierd mult mai mult timp față de cel alocat pentru a reuși să curețe camera.

Sebastian Puznava, hotelier: „Încercăm tot timpul să sfătuim turiștii care vin că trebuie să se simtă ca acasă, însă trebuie să păstreze și o curățenie ca acasă.”

Lucian Popa, director hotel: „Au impresia că dacă ei plătesc o sumă de bani li se permite orice și au voie să facă orice. Începând de la a face mâncare pe mobilierul nou, cartofi, supă, friptură, micul dejun și așa mai departe. Turiștii lăsau ciorbă la fiert pe plită și plecau la plajă, puteam să luăm foc sau, și mai grav, unii și-au făcut nevoia în cabina de duș."

Pe lângă surprizele neplăcute lăsate de turiști, de multe ori cameristele constată și lipsa mai multor obiecte. De la prosoape, lenjerie, paturi până la lămpi, becuri, baterii, dar și telecomenzi, toate sunt însușite drept suveniruri de la mare de către unii turiști. 

La sfârșitul sezonului, gazdele trag linie, iar pagubele sunt considerabile.

Lucian Popa, director hotel: „De obicei, la sfârșitul sezonului, cel puțin la un hotel de 150 de cameră, cel puțin 200 de prosoape care se aruncă datorită faptului că turistul șterge cu el pe jos, își șterge pantofii, se vopsesc și murdăresc cu vopsea de păr, distrug prosoapele. Cea mai mare pagubă o avem cu prosoapele și a doua, cu cearșafurile."

Potrivit celor din industria ospitalității, dacă sunt prinși că încalcă regulile, cei în culpă nu recunosc nimic și nici nu sunt de acord să plătească pentru ce au distrus.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!