Moarte cruntă pentru un tânăr cu sindromul Down. Îngrijitorul lui, pus sub acuzare


Ultimul update: Luni 23 Septembrie 2019 17:50
Data publicarii: Luni 23 Septembrie 2019 17:39
Categorie: Stiri Diverse
Joshua Russell

Un american în vârstă de 35 de ani, care suferea de sindromul Down, a murit după ce a fost uitat într-o mașină, în plină caniculă. Cel care era plătit să aibă grijă de el se drogase și a adormit.

John LaPointe suferea de sindromul Down și avea dezvoltarea cognitivă a unui copil de un an. Mai bine de trei ore a stat închis într-o mașină încinsă, într-o parcare din Florida. Tragicul eveniment a avut loc în luna mai, dar cel care trebuia să aibă grijă de el, Joshua Russell, în vârstă de 26 de ani, abia vineri a fost arestat. În acea zi de mai, el ar fi consumat kratom, o substanță extrasă dintr-un copac, ce se folosește ca drog recreațional.

Agentul Bob Gualtiere, de la poliția din Pinellas, a catalogat moartea lui John LaPointe ca fiind „teribilă”, notează Metro.

„Să spunem lucrurilor pe nume. Săracul om pur și simplu s-a copt în mașină. Sunt convins că a suferit. Cred că a fost absolut oribil pentru el în acea mașină”, a mai declarat agentul.

Polițiștii susțin că, după ce a luat drogul, Russell a încercat să-l ducă pe LaPointe acasă numai că, pe drum, i s-a făcut rău și a început să se simtă tot mai obosit. Prin urmare, a condus înapoi la locuința sa, a parcat duba în fața casei și s-a dus să doarmă.

Russell le-a spus anchetatorilor că s-a trezit „două sau trei ore mai târziu” și că era „transpirat tot”. Abia apoi și-a dat seama că omul de care trebuia să aibă grijă rămăsese în dubă. A mers la el și a început să-l resusciteze, dar fără succes. Russell și-a chemat apoi mama, care a venit să vadă despre ce-i vorba, abia apoi a sunat la numărul de urgență.

Când agenții au ajuns la fața locului, Russell deja please. El a fost găsit în apropiere, înarmat, și amenința că se va sinucide. Polițiștii au reușit să-l imobilizeze înainte să-și facă rău.

Anchetatorilor le-a luat luni întregi să investigheze moartea lui LaPointe. Russell este acum acuzat de omor deosebit de grav și i-a fost stabilită o cauțiune de 50.000 de dolari.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Metro

VIDEO PROTVPLUS.RO