Mașini cu design inspirat de avioane. Exponate care costă milioane de dolari


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 16 Noiembrie 2017 08:23
Categorie: Stiri Diverse

La Salonul Auto din Dubai se poartă mașinile cu design inspirat de avioane.

Unele au mii de cai putere sub capotă, altele sunt unice prin design. Toate costă însă peste un milion de dolari. O plimbare printre exponatele de la acest salon auto este, așadar, o incursiune într-o lume a opulenței pe patru roți.

Botezat "Gold", un Nissan GT-R a fost suflat cu aur și apoi gravat manual pană în cel mai mic detaliu de o firmă din Japonia. Aceeași masină a fost prezentată prima oară la Salonul Auto de la Tokio din 2016. Și, chiar dacă mulți i-au dat târcoale, nimeni nu s-a hotărat să o ia acasă. E drept că nici prețul de un milion treizeci de mii de dolari nu e chiar la îndemână oricui.

"N-am găsit pe nimeni care să vrea cu adevărat să cumpere această mașină, dar am primit o mulțime de intrebări despre ea din toată lumea, din Emirate, Asia de Sud-Est și multe alte șări.", a explicat un reprezentant al salonului auto, Shigeharu Kamiya.

Gold nu este singurul vehicul unicat de la Salonul Auto din Dubai. Un SUV care amintește de mașina lui Batman. Designerul spune că l-a inspirat un avion militar invizibil pentru radare și că conceput modelul gândindu-se la colecționarii de unicate. Acest automobil costă de aproape 4 ori mai mult decât Nissanul suflat cu aur: 3,8 milioane de dolari. În preț intră și personalizarea interiorului, după dorința cumpărătorului.

Un alt supercar creat de constructorul Devel din Dubai a fost creat inițial ca prototip, pentru a testa reacția consumatorilor. Dar, pentru că s-au găsit destui interesați să cumpere acest model, constructorul a decis să-l producă într-o serie limitată. Modelul Sixteen a fost lansat oficial la Salonul Auto din Dubai, la prețul de 1,6 milioane de dolari. Are un motor V16 de 12,3 litri care generează 5.000 de cai putere.

Același constructor prezintă un vehicul offroad excentric, care arată ca o limuzină cățărată pe roți de camion. Salonul Auto din Dubai găzduiește peste 100 de lansări mondiale și regionale.

Black Friday 2017: mașini reduse cu 40% pe Autovit
VIDEO PROTVPLUS.RO