Îngheţată cu brânză cu viermi sau cu vin alb, în loc de vanilie sau ciocolată


Ultimul update: Luni 20 Mai 2019 09:46
Data publicarii: Luni 20 Mai 2019 09:17
Categorie: Stiri Diverse

Vara bate la uşă, iar îngheţata rămâne vedeta imposibil de detronat a sezonului cald. Moft sau nu, pe piaţă şi-au făcut loc sortimentele aşa-zis "de designer", cu arome şi texturi însolite.

Îngheţata cu gorgonzola, avocado sau vin alb reprezintă ultimele tendinţe... în California.

Uitaţi de cornetul cu îngheţată de vanilie. Este atât de demodat! Gelateriile se întrec să ofere arome unice şi, neapărat, sortimente fără lactoză şi fără gluten.

"Un studiu a arătat că principalele criterii de care țin seama clienții sunt etichetarea clară și ingrediente naturale, sănătoase”, spune Whitney English, nutritinist.

Noutatea acestei îngheţate artizanale începe de la procesul de fabricaţie unde sunt puse ingrediente precum ulei organic de mango şi cocos.

"Aparatul este setat la minus 16 grade Celsius. Turnăm baza organică, sub formă lichidă, nu solidă, și o amestecăm cu ingredientele. Încet-încet se transformă în înghețată, pe care o servim sub formă de rulouri, ca să fie mai prezentabilă, plus toppinguri grozave”, spune Louis Kim, patron Holy Roly Ice Creăm

Importat din Thailanda, acest "concept" face furori în Los Angeles. Totul este preparat chiar în faţa clientului, apoi rulat şi servit.

Gelateria "Fata Morgana" foloseşte reţete aduse chiar din patria mamă a îngheţatei, Italia.

Printre cele mai neobişnuite arome sunt cele de piersică şi vin, mentă cu brânză de capră ori ciocolată cu aromă de... trabuc.

Pentru cei mai temerari, există chiar şi îngheţata cu gorgonzola, curmale, nuci şi măsline negre.

"Clienții vor produse cât mai naturale, sănătoase și, dacă se poate, să nu aibă multe calorii. Unii preferă complet fără zahăr, alții sunt vegani, așa că avem multe arome vegane. În plus, toate sortimentele sunt fără gluten”, spune Katyna Mercenari, co-proprietar Fata Morgana.

Se estimează că, până în 2030, în Statele Unite, piaţa îngheţatei va ajunge la 84 de miliarde de dolari anual, iar cea mai mai creştere în domeniu o va avea tocmai îngheţata artizanală.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: inghetata, sua, arome,

Laboratorul unde se face cea mai bună îngheţată din Europa. Ce produse au mai creat
Laboratorul unde se face cea mai bună îngheţată din Europa. Ce produse au mai creat
VIDEO PROTVPLUS.RO
dolari bancnote
Jobul cu un salariu de 5.000$ pe săptămână. Ce trebuie să faci pentru acești bani
Imagini de basm pe râul Mureș. Fenomenul are loc o singură dată pe an
Mânat de curiozitate, un urs brun a descoperit și a distrus o cameră ascunsă
Ornitologii au început "inelarea" puilor de barză. Ce presupune această acțiune
Ce a apărut pe contul de Instagram al lui Kim Kardashian. Fanii sunt impresionați. FOTO
Polițist înjurat și amenințat cu bătaia în Timișoara, după ce a amendat un șofer. VIDEO
Politicieni cu mustăți și urechi de pisică, în timpul unei ședințe. Momentul, transmis live - 1
Politicieni cu mustăți și urechi de pisică, în timpul unei ședințe. Momentul, transmis live
Competiție cu sute de bicicliști, la Târgu Mureș. „Ne descurcăm cum putem”
Petrecere pentru un urangutan care a împlinit 50 de ani. Specia, pe cale de dispariție
Un militar a împușcat un bărbat care înainta cu un cuţit, într-un spital din Lyon
Două turiste au murit în timpul unor furtuni în Elveţia şi Franţa
Țara europeană în care echitația se face cu cai din lemn. ”E o competiţie serioasă”