Doi pui de urs din Rusia, salvați de la moarte: „I-am hrănit ca pe bebeluşi și i-am legănat”

Dată publicare: 10-02-2018 07:32
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Doi pui de urs abia născuţi trăiesc o mare aventură. Lăsaţi lângă un tomberon, într-o suburbie a Moscovei, au fost găsiţi şi hrăniţi cu biberonul ca să supravieţuiască.

Acum se află în grija angajaţilor de la Protecţia Animalelor. Dar în curând vor ajunge într-un centru special pentru ursuleţii orfani.

Poliţiştii îl caută încă pe cel care i-a abandonat.

Ursuleţii au fost găsiţi de un jurnalist rus, care locuieşte într-o suburbie a Moscovei. Bărbatul ieşise să ducă gunoiul şi a zărit lângă tomberon o cutie de carton în care stăteau cuminţi cei doi pui. I-a luat acasă şi a cerut ajutorul celor de la protecţia animalelor.

Arvidas Yablonskis, Protecţia Animalelor: „I-am hrănit cu lapte instant pentru bebeluşi. Am pus laptele într-un biberon cu tetină şi i-am hrănit ca pe bebeluşi. I-am şi legănat, tot ca pe copii."

Un medic veterinar i-a consultat şi a stabilit că sunt perfect sănătoşi și că nu s-au obişnuit deocamdată cu prezenţa oamenilor. Prin urmare, s-a luat hotărârea ca ei să nu fie predaţi unei grădini zoologice, ci să fie duşi într-un centru natural pentru urşi orfani, aflat la 350 de kilometri de Moscova.

Anton Kulbachevsky, şeful Departamentului pentru Protecţia Mediului: „Oamenii s-au implicat, iar ursuleţii au primit ajutor la timp. Acum e foarte important ca ei să nu se obişnuiască cu oamenii. Cu cât îi ducem mai repede la centrul pentru urşi orfani, cu atât mai bine."

Specialiştii de acolo îi vor ajuta pe puii abandonaţi să se acomodeze cu viaţa în sălbăticie. Apoi, când vor mai creşte şi vor deprinde abilităţile necesare pentru a supravieţui singuri, ursuleţii vor fi duşi în pădurile din zonă.


VIDEO PROTVPLUS.RO