Doi fraţi au pus gard pe o şină de tramvai. "Încercăm varianta dură"


Ultimul update: Vineri 04 Octombrie 2019 10:21
Data publicarii: Vineri 04 Octombrie 2019 08:27
Categorie: Stiri Diverse

Dacă n-au reuşit cu vorba bună, doi fraţi din Croaţia au pus piciorul în prag şi au blocat o linie de tramvai care trecea pe proprietatea lor.

Primăria capitalei Zagreb a tot amânat aplicarea sentinţei judecătoreşti care recunoştea dreptul familiei respective asupra terenului.

În disperare de cauză, proprietarii au instalat un gard ca să blocheze traficul şi, implicit, să forţeze mâna autorităţilor.

Mladen Marsanici, proprietar al terenului: „Ăsta e gardul cu ajutorul căruia eu și sora mea vom reintra în posesia pământului nostru.”

Familia Marsanici a deținut un teren de 1200 de metri pătrați într-un cartier din Zagreb, până când a fost confiscat de autoritățile iugoslave.

Ca mulți alții în Croația independentă, post-comunistă, moștenitorii au recăpătat terenul în justiție. Deși judecătorul le-a redat pământul, frații Marsanici n-au reușit să intre efectiv în posesia pământului.

Asta pentru că, în urmă cu 18 ani, primăria a construit acolo un sens giratoriu pentru tramvai, iar mutarea acestuia ar fi fost complicată și costisitoare. Așa că primăria s-a eschivat și a tras de timp.

Goran Husici, reprezentant al familiei: „Vom încerca să închidem acest rond pentru că, în ultimele 6 luni, negocierile n-au avansat nici cu o iotă. Fiecare termen-limită a fost încălcat de primăria Zagrebului, am fost mai mult decât îngăduitori cu ei, dar se pare că va trebui să încercăm varianta dură.”

Exasperați, proprietarii au luat problema în propriile mâini și au ridicat un gard fix pe linia de tramvai, blocând traficul complet. Tactica faptului împlinit a dat rezultatul scontat. Însuși primarul a venit la locul tărăboiului și a promis solemn o soluție.

Milan Bandici, primarul din Zagreb: „Poliția va acționa în conformitate cu legea și va debloca traficul. Vom încheia o înțelegere cu proprietarul, îl vom despăgubi pentru cei 1200 de metri pătrați.”

Gardul și-a atins menirea aşa că, după nici după 24 de ore, a fost dezmembrat de angajații primăriei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Momentul în care un biciclist din Franța vandalizează un tramvai. Ce l-a enervat
Tramvai fără vatman, testat într-o mare capitală. Cum evită accidentele
150 de ani de când primul tramvai a circulat în România. Era tras de cai
VIDEO PROTVPLUS.RO