Cum sunt hrăniți românii plasați în carantină. Suma alocată de stat pentru cele trei mese
Românii cu coronavirus care ajung în spitale sau în centrele de carantină din țară acuză condițiile proaste de cazare și meniul sărac oferit de autorități.
Un tânăr a postat pe Facebook o imagine primită de la un prieten care a ajuns într-un spital destinat pacienților cu Covid-19 și care la micul dejun a primit un ou și ceea ce pare o lingură de unt.
„«Oare cu ce sa încep?»
Acesta este mesajul pe care l-am primit în această dimineață de la un prieten de-ai mei care a avut ghinionul să fie confirmat cu Covid-19 si internat într-un spital de stat.
Poza de mai jos reprezintă micul dejun pe care acesta l-a primit, norma de hrană fiind de 15lei/zi pentru un pacient.
Voi cu ce ați fi început? Eu unul aș fi început să înjur...
Deși îmi iubesc țara, pe zi ce trece sunt tot mai dezamăgit!”, a scris tânărul în postare.
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, spunea la începutul lunii aprilie că pentru toate cele trei mese, se alocă pentru un pacient adult între 10 şi 16 lei, scrie News.ro.
Potrivit medicilor, de suma maximă, adică 16 lei, beneficiază doar pacienţii "cu necesităţi deosebite din punctul de vedere al dietei“.