Cum prepari cocktailuri rafinate, din câteva ingrediente simple. Secretele dezvăluite de un barman

×
Codul embed a fost copiat

Cel puțin până de Sfântul Ion, petrecerile nu se opresc, mai ales pentru cei care își pot prelungi vacanța. Dacă v-ați săturat de vinurile autohtone, de țuică sau pălincă, puteți încerca diverse cocktailuri rafinate, folosind și sucuri de fructe.

Atent aleasă, băutura poate completa în mod fericit meniul, pentru un plus de savoare.

"Death în Venice" este un cocktail inspirat de povestirea lui Thomas Mann și filmul cu același nume, realizat de Luchino Visconti, în 1971. Rețeta ne arată cum un prosecco poate fi transformat într-o băutură sofisticată.

Valentin Luca, barman: „E important să prerăcim paharul, o să folosesc câteva cuburi de gheață. În felul ăsta, băutura se menține la o temperatură scăzută. Ca și ingredinte o să folosim 15 ml de bitter, eu am unul special cu arahide aici, dar vă puteți juca și voi foarte mult, și bineînțeles prosecco. Grijă mare să fie rece, îl turnam ușor pentru că avem nevoie de băutură asta să fie una fizzy."

Dacă preferați aromele mai puternice, o reinterpretare a clasicului Bellini, poate fi o variantă bună. Poate fi făcut și cu prosecco fără alcool.

Citește și
Cozonac retete
Cozonac pufos cu nucă. Secretul cu care nu dai greș niciodată:”rezultatul final merită fiecare efort"

Valentin Luca: „Vorbeam de Bellini, am zis să o reinterpretez un pic. Am nevoie și de un shaker. Voi acasă, dacă nu aveți unul, puteți să folosiți un borcan. Puneți ingredientele în borcan, gheaţa, dăm shake energic și apoi strecurăm totul într-un pahar. Stoarcem jumătate de lămâie pe lama cuțitului și, pentru că este un Bellini, nu lipsește piureul de piersică. Eu îl am aici, o să folosesc 15 ml de piure. Și acesta se face cu prosecco și la final o să folosesc un splash de apă tonică.”

Cocktailurile non-alcoolice sunt tot mai populare, cel puțin în străinătate.

Valentin Luca: „O să mixăm o băutură care mie îmi place foarte mult, Mrs. Claus. O să folosim suc de cranberry, undeva la 45 ml. Pe lângă sucul de cranberry să mai am nevoie de un sirop, winter spice, cu mirodenii, îl puteți face și voi acasă din ghimbir, piper, 10-15 ml și cu ajutorul unui strainer o să strecurăm ingredientele peste gheață, o să folosim nişte apă tonică.”

Valentin Luca: „Să fie mai deschiși! Să bei alcool nu înseamnă să te îmbeți. Să consumăm responsabil, contează mult să ne și hidratăm, atunci când bem o băutură, să bem și un pahar cu apă.”

Dacă alegeți să consumați alcool, în niciun caz să nu urcați la volan după aceea. Există servicii de taxi cu doi şoferi, care să vă duc şi maşina acasă.

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
Cozonac pufos cu nucă. Secretul cu care nu dai greș niciodată:”rezultatul final merită fiecare efort
Cozonac pufos cu nucă. Secretul cu care nu dai greș niciodată:”rezultatul final merită fiecare efort"

Cozonacul este desertul nelipsit de pe masa românilor în timpul sărbătorilor. Acest desert tradițional românesc, cu arome bogate și textură moale, face senzație la orice ocazie specială.

Reţetă de salată boeuf cu carne de vită pentru masa de Crăciun. Cum să obții cea mai buna salată boeuf de sărbători
Reţetă de salată boeuf cu carne de vită pentru masa de Crăciun. Cum să obții cea mai buna salată boeuf de sărbători

Salata boeuf este, fără îndoială, un preparat delicios, care nu lipsește de pe masele de sărbători ale românilor. Varianta cu carne de vită este considerată cea originală, având în vedere că boeuf înseamnă chiar vită, în limba franceză.

Deserturi de Crăciun din toată lumea. Rețete tradiționale de la panettone la turta dulce sau Christmas pudding
Deserturi de Crăciun din toată lumea. Rețete tradiționale de la panettone la turta dulce sau Christmas pudding

Crăciunul este un moment special din an, indiferent în ce colț al lumii te-ai afla există tradiții specifice și mai ales mâncăruri care nu trebuie să lipsească de pe masă în această zi. Află rețete tradiționale de deserturi de Crăciun din întreaga lume.

Recomandări
Klaus Iohannis, după consultările politice: ”Negocierile pentru găsirea unei ecuații guvernamentale solide, spre finalizare”
Klaus Iohannis, după consultările politice: ”Negocierile pentru găsirea unei ecuații guvernamentale solide, spre finalizare”

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, duminică, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.  

Lasconi, după consultările cu Iohannis: ”Nu are legitimitatea de a mai sta în vârful statului”. ”Suntem în război hibrid”
Lasconi, după consultările cu Iohannis: ”Nu are legitimitatea de a mai sta în vârful statului”. ”Suntem în război hibrid”

Elena Lasconi a declarat după consultările de la Cotroceni că Iohannis ”nu are legitimitatea morală, nici legală de a mai sta în vârful statului român”. Președinta USR i-a cerut lui Klaus Iohannis să-și dea demisia.

Paradoxul liberal: PSD l-ar accepta pe liberalul Crin Antonescu candidat la prezidențiale, PNL se gândește la Nicușor Dan
Paradoxul liberal: PSD l-ar accepta pe liberalul Crin Antonescu candidat la prezidențiale, PNL se gândește la Nicușor Dan

Liberalul Crin Antonescu este varianta cea mai vehiculată pentru poziția de candidat comun al alianței PSD-PNL-UDMR-minorități la alegerile prezidențiale. Paradoxal, însă, nominalizarea sa este întârziată pentru că PNL ar înclina și spre Nicușor Dan.