Cum au petrecut cuplurile de Dragobete, în Centrul Vechi. ”Îi mulțumesc în privat, într-un mod foarte special”
Îndrăgostiții care au petrecut, vineri seara, în Centrul Vechi au sărbătorit iubirea printre inimioare, flori și ursuleți din pluș.
Restaurantele s-au pregătit cum se cuvine pentru Dragobete: nu doar ornamentele au fost dedicate acestui eveniment, ci și meniurile. Și străini au fost captivați de sărbătoarea românească.
Alice și Cătălin sunt de câțiva ani împreună și spun că nu ratează niciodată sărbătoarea dedicată iubirii. Își fac unul altuia cadouri, declarații de dragoste și petrec seara împreună, într-o atmosferă romantică.
Alice: ”Da, sărbătorim, am ieșit în oraș, să ne relaxăm putin. Mai departe o să avem niște momente intime, să sărbătorim într-adevăr în spiritul iubirii. Am primit un buchet de flori și o bijuterie. Îi mulțumesc în privat, într-un mod foarte special”.
În centrul vechi al Capitalei am întâlnit și mulți străini, entuziasmați de atmosfera de sărbătoare.
Fată din Spania: ”Am ieșit să luăm cina, am petrecut toată ziua împreună și cam atât”.
Unii erau însoțiți de prietenii români, care le-au explicat semnificația zilei.
Tineri: „Împărtășim iubirea la invel internațional cu prietenii noștri, tocmai veniți din Grecia”.
O tânără din Grecia speră ca Dragobetele românesc să-i aducă sufletul pereche.
”Grecoaică: De fapt, abia am aflat despre această sărbătoare, dar sunt interesată, pentru că în două ore am primit așa multe flori.
Reporter: Dar voi sunteți iubiți?
Grecoaică: Nu încă. Abia ne-am cunoscut”.
Turiștii străini, atrași de bucătăria românească
Alți turiștii au fost atrași în special de bucătăria tradițională românească.
Turiști: „Am ieșit să bem ceva și să fumăm narghilea, dar înainte am fost să luăm cina și am mâncat tradițional: sarmale și mici cu muștar”.
Unele localuri au pregătit îndelung atmosfera pentru Dragobete. Acest restaurant din Centrul Vechi, de exemplu, a fost decorat cu ursuleți, inimioare și alte simboluri ale iubirii. Meniul a fost ales cu grijă, iar rezervările s-au făcut cu două săptămâni înainte.
Florin Mihai, proprietar restaurant: ”Ca fel principal starter am avut un cocktail de fructe de mare, cu sos de citrice, apoi un sorbet de mango și fructul pasiunii, ca fel principal un mușchiuleț de porc cu piure de mere, iar la desert o tartă cu fructul pasiunii”.
Pentru că urmează luna femeii, cuplurile vor avea din nou motive de sărbătoare, peste doar câteva zile.