Copiii kurzi, torturați de autorități pentru a mărturisi că sunt teroriști


Ultimul update: Marti 08 Ianuarie 2019 16:07
Data publicarii: Marti 08 Ianuarie 2019 15:53
Categorie: Stiri Diverse
copiii kurzi

Adolescenții între 14 și 17 ani, prizonieri ai autorităților kurde, sunt supuși șocurilor electrice, bătăilor frecvente și torturii pentru a mărturisi legăturile lor gruparea Stat Islamic.

Torturile continuă la aproape doi de la publicarea unui raport alarmant al Human Rights Watch, o organizație non-guvernamentală care desfășoară activități de cercetare și apărare a drepturilor omului, potrivit The Guardian.

Forțele kurde din Erbil continuă să tortureze copiii pentru a-i obliga să mărturisească implicarea în operațiunile teroriste ale ISIS, potrivit raportului publicat de Human Rights Watch.

Mai multe victime au declarat că abuzul a avut loc într-un centru de detenție din orașul Erbil în 2017 și 2018, unde erau deținuți fără acces la un avocat și fără a li se permite să citească declarațiile întocmite de autorități, pe care erau obligați să le semneze.

Raportul, publicat marți, are la bază interviuri luate la sfârșitul anului trecut cu 20 de băieți, cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani, care au fost fie acuzați, fie condamnați de afilieri cu teroriștii.

La momentul vizitei de către cercetătorii HRW la centrul de detenție din Erbil, 63 de copii au fost reținuți pentru presupuse infracțiuni legate de terorism, dintre care 43 au fost condamnați.

16 dintre cei 23 de copii intervievați au spus că ofițerii de securitate cunoscuți sub numele de ofițeri Asayish i-au bătut cu țevi din plastic, cabluri electrice sau tije, în timp ce alți trei au spus că ofițerii au folosit șocuri electrice.

Alții au descris că au fost legați într-o poziție dureroasă numită "scorpion" timp de până la două ore. Alte victime au spus că tortura a continuat în zile în șir și s-a încheiat numai când au mărturisit.

Victimele au declarat că din cauza torturii, au mărturisit afilierea la gruparea teroristă ISIS.

"Am declarat că m-am alăturat ISIS, dar, de fapt, nu am nicio legătură cu această grupare", a spus un băiat. "Am mărturisit doar pentru a scăpa de tortură".

Un alt băiat de 14 ani are o poveste similară.

"Mai întâi m-au instruit că trebui să spun că sunt membru ISIS, iar eu am fost de acord. Apoi mi-au spus că trebuie să spun că am lucrat pentru ISIS timp de trei luni. Le-am spus că nu fac parte din ISIS, dar ei au insistat: "Nu, trebuie să spui asta". Victima a mărturisit că, după două ore de interogatoriu și de tortură, a fost de acord.

Majoritatea copiilor intervievați au declarat că au fost arestați la punctele de control care intră în regiunea Kurdistan, adesea pentru că numele lor era pe o listă a suspecților ISIS, în timp ce alții au fost arestați în tabere de refugiați.

Mulți băieți credeau că numele lor a apărut pe listă deoarece un membru al familiei era afiliat cu ISIS, numele lor era similar cu cel al unui alt suspect, sau oamenii din satul lor le-au denunțat familia din cauza unor nemulțumiri.

Guvernul regional din Kurdistan, care a promis în trecut să investigheze acuzațiile de maltratare, a negat informațiile din raportul HRW.

Jo Becker, directorul pentru drepturile copilului în cadrul HRW, a declarat: "Autoritățile kurde ar trebui să pună capăt imediat torturii deținuților și să-i investigheze pe cei responsabili".

copiii kurzi Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Guardian

Atentat comis de Statul Islamic, chiar în fosta capitală a ISIS. Sunt cel puţin 5 morţi
Atentat comis de Statul Islamic, chiar în fosta capitală a ISIS. Sunt cel puţin 5 morţi
Turcia i-ar putea ataca pe kurzi. Apel la armata siriană pentru a-i proteja
Turcia i-ar putea ataca pe kurzi. Apel la armata siriană pentru a-i proteja
VIDEO PROTVPLUS.RO
femeie india
Satele în care, de trei luni, nu s-a născut nicio fată. Temerile autorităților
A căzut în cap de la 100 de metri și a supraviețuit. Cum a fost posibil
Șocul de care a avut parte un tânăr după ce și-a cumpărat un sandviș
"Comoară" veche de 500 de ani, descoperită intactă, în Marea Baltică. VIDEO
Piton uriaș ascuns în mobila de pe veranda unei familii. Cum a fost capturat
Suma uriașă descoperită într-o tipografie clandestină, în Turcia
salvare accident
Salvare spectaculoasă a unui șofer blocat în mașina răsturnată, pe o autostradă din SUA
Pățania a 8 americani după ce au ignorat avertismentele salvamarilor
Starul social media părăsit de iubit chiar în vacanță. S-a înfuriat că nu apare în pozele ei
Cum arată inelul de logondă pentru care un cuplu ”și-a vândut casa”. FOTO
Telenovela dintre fostul rege al Malaeziei și Veovodina. Copilul nu ar fi al sultanului
Un cunoscut om de afaceri din America și-a construit în curte un Jurassic Park