Atentat comis de Statul Islamic, chiar în fosta capitală a ISIS. Sunt cel puţin 5 morţi

Ultima actualizare: 07-01-2019 20:00
luptator irakian tinand steagul ISIS

Cel puţin cinci persoane, majoritatea civili, au fost ucise în Siria într-un atentat sinucigaş vizând sediul unei miliţii kurde la Raqa, a anunţat luni un ONG, atac revendicat de gruparea Stat Islamic (SI), informează France Presse.

Oraşul Raqa, fosta "capitală" de facto a SI în nordul Siriei, a fost cucerit în octombrie 2017 de o coaliţie de combatanţi kurzi şi arabi, dar jihadiştii revendică regulat atacurile mortale comise în ţara aflată în război.

Atacul de luni a vizat sediul principalei miliţii kurde din Siria, Unităţile de Protecţie Populară (YPG), "coloana vertebrală" a coaliţiei kurdo-arabe Forţele Democratice Siriene (FDS).

"Un atacator sinucigaş purtând o centură explozivă s-a aruncat în aer într-un centru YPG, după ce a deschis focul asupra barajului de securitate de la intrare", a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Atacul a ucis patru civili şi un combatant YPG, potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahman, care se aşteaptă ca bilanţul victimelor să crească pentru că sunt "răniţi în stare critică".

SI a revendicat atacul într-un comunicat, declarând că a vizat un "centru de recrutare" al forţelor kurde. Atacatorul kamikaze a deschis focul cu mitraliera înainte de a se arunca în aer, explică textul publicat de gruparea jihadistă pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

În septembrie, cu sprijinul raidurilor aeriene ale coaliţiei internaţionale conduse de Washington, FDS au lansat o ofensivă împotriva ultimei redute a SI în estul Siriei, în provincia Deir Ezzor.

Pe lângă această ultimă redută, jihadiştii din SI se află într-o zonă din deşertul sirian ce se întinde din centrul ţării până în provincia Deir Ezzor şi unde au loc confruntări sporadice cu forţele regimului sirian.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO