Competiție inedită în Taiwan. Motivul pentru care concurenții au trebuit doar să stea


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 12 Decembrie 2017 07:52
Categorie: Stiri Diverse

Câţiva tineri din Taiwan au organizat un concurs de făcut nimic. Cei înscrişi au fost nevoiţi să încerce să se rupă cât mai mult de ce se întâmplă în jurul lor şi să se relaxeze.

Competiţia vrea să tragă un semnal de alarmă în legătură cu ritmul de muncă epuizant al cetăţenilor. Înainte de a fi pornit cronometrul, cei înscrişi în concurs au făcut câteva exerciţii de încălzire. Și asta pentru că, in următoarele 80 de minute, au stat. S-au rupt de lume şi s-au relaxat.

Rudi Lunot, organizator: "Nu ai voie să adormi, nu ai voie să râzi, să vorbeşti cu ceilalţi sau să îţi foloseşti telefonul mobil. În mare, nu ai voie să faci lucrurile pe care nu le faci atunci când te "deconectezi"."

Concurenţii care au încălcat regulile au primit un cartonaş galben. Dacă eroarea s-a repetat, au primit unul roşu şi au fost eliminati din concursul "de facut nimic".

70 de persoane s-au înscris. Cei mai multi au locuri de muncă solicitante, care nu le permit să se relaxeze nici măcar în puţinele ore libere.

Concurenţii au fost lăsaţi să îşi aducă de acasă obiectele care îi ajută să se relaxaze. Unul dintre ei a stat o oră şi 20 de minute îmbrăcat într-un costum de urs. O tânără participantă - arhitectă de meserie - a mers cu un căţel de jucărie.

Membrii juriului, fiecare după propriile criterii, au avut misiunea de a decide cine s-a relaxat mai bine şi cine merita trofeul: o replică a faimoasei statui "Gânditorul", a lui Auguste Rodin.

Dupa cele 80 de minute, câştigător a fost desemnat un student de 24 de ani. El spune că în ultima perioadă şi-a făcut un obicei din a nu face nimic. Doar profită de scurtul timp rămas până când va fi nevoit să-şi găsească un loc de muncă.

"Ne trăim viaţa tot mai repede ca să câştigăm cât mai mulţi bani. Competiţia asta e exact invers: îţi cere să o iei încet şi să nu faci nimic."

Odată concursul încheiat, participanţii s-au întors la telefoanele mobile şi reţelele sociale - care le ocupă mare parte din timpul liber.

Tags: taiwan, concurs,

Un primar PSD a lăudat lupta anticorupție și a finanțat un concurs pentru elevi, denumit
Lupul dacic, logo-ul României pentru preşedinţia Consiliului UE, creat de un elev de 14 ani
VIDEO PROTVPLUS.RO