O stradă din Cluj-Napoca a înflorit în weekendu-ul care tocmai a trecut.

De la plante carnivore, cactuși, până la lavandă și multe alte flori multicolore, toate i-au încântat pe vizitatori. Atmosfera a fost întreținută de trupe și DJ locali.

Totul a fost organizat în cadrul unui eveniment aflat la cea de-a șasea ediție numit, Piața de Flori Altfel.

Pe acorduri de chitară, vizitatorii de pe Strada Potaissa s-au plimbat printre standurile înmiresmate în căutare de flori și plante. Adrian, în vârstă de 4 ani, care provine dintr-o familie de spanioli stabilită la Cluj-Napoca, a fost cel mai entuziasmat de cactuși.

Fie ei amatori de frumos sau chiar adevărați împătimiți de plante, mulți vizitatori au plecat acasă cu plasele pline de culori.

Tânăr: ”E atmosfera. Pentru asta vii aici. Te plimbi printre plante, te mai vezi cu lumea, mai iei câte ceva”.

Tânără: ”Am găsit foarte multe plante de apartament. Mi-am cumpărat niște plante carnivore”.

Anul acesta nu au lipsit plantele aromatice, lavanda, multe flori, plante de exterior și de interior, iar ca noutăți au fost plante exotice din zona Mediteraneeană și din zona de nord a Europei. Dar și plantele carnivore.

Stela Bobiș, Comerciant: "De interior avem o gamă variată, plantele carnivore. Care este o plantă spectaculoasă, atrage insectele, îi fascinează și pe copii și pe adulți în aceeași măsură„.

Ana-Maria Kiss, Comerciant: "Oferim ghivece fabricate din plastic reciclat, din capace de pet-uri. Am combinat ideea de sustenabilitate cu grădinăritul urban”.

După doi ani în format restrâns, anul acesta cumpărătorii au fost așteptați cu o varietate mai mare de plante, de la mai mulți comercianți decât în alți ani.

Andi Daiszler, Președintele Asociației Daisler: ”Avem un număr record de vizitatori, mult mai mare față de edițiile precedente, oamenii simt nevoia să iasă”.

Ediția din acest an a readus pe Strada Potaissa și masa vecinătății, în care oaspeții au adus preparate de acasă, pe care le-au împărțit cu ceilalți.